Home Mozaik Posvojila 22-tjedno nedonošče hospitalizirano na intenzivnoj njezi i dobila otkaz: “Ne možeš...

Posvojila 22-tjedno nedonošče hospitalizirano na intenzivnoj njezi i dobila otkaz: “Ne možeš raditi na daljinu”

121
0

Vlasnica se nakon što su je obasuli uvredama na internetu, ispričala i zamolila djelatnicu neka se vrati na posao

Majčinstvo i posao u središtu su ove burne rasprave u kojoj sudjeluju dvije žene. Jedna je vlasnica i osnivačica brenda dječje odjeće, druga je novopečena majka koja je posvojila 22-tjedno nedonošče, hospitalizirano na odjelu intenzivne njege. Hughes je dobila otkaz zbog ostvarenja svog sna da postane majka, nakon što joj je šefica uskratila mogućnost rada na daljinu kako bi se brinula o malenom koji je u bolnici.

Otkaz

Hughes i njezin suprug Rawley iz Dallasa napokon su krajem prosinca prošle godine ostvarili svoj san da postanu roditelji nakon višemjesečnih pokušaja da dobiju dijete. Novopečeni bračni par posvojio je malog Judu na devet sati vožnje svog mjesta stanovanja, u El Pasu u Teksasu, gdje je rođen prije vremena s 22 tjedna. Imao je jedva kilogram. Zbog raznih zdravstvenih problema maleni ostaje na intenzivnoj njezi; majka je svoju šeficu zamolila može li do kraja ožujka raditi na daljinu. Osnivačica brenda joj je, međutim, uskratila tu priliku, dopustivši joj samo 14 dana takvog rada. Hughes to nije prihvatila pa je nakon ponovno odbijenog ultimatuma vlasnika, dobila otkaz.

Isprike

Kada se priča pročula na društvenim mrežama putem prikupljanja donacija roditelja, vlasnica je na TikToku odgovorila na brojne kritike koje je primila, a koje su je optuživale da je neempatična i nepravedna.

Žena je objavila dva videa isprike, tražeći od svoje zaposlenice da se vrati i zaboravi na ljutnju. “Stvarno se želim ispričati Hughes i zajednici. Stvarno želim iskoristiti ovu priliku da kažem kako mi je žao. Usredotočila sam se samo na činjenicu da se njen posao uvijek obavljao na licu mjesta i nisam vidjela mogućnost da se to radi na daljinu”, objasnila je.

Zaposlenica se u ovom trenutku još nije izjasnila o tome i nije jasno hoće li se pristati vratiti na staro radno mjesto nakon videa isprike koji je objavila njezina šefica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here