Home Vijesti Potpisan Sporazum o suradnji na turističkom brendiranju Gorskog kotara

Potpisan Sporazum o suradnji na turističkom brendiranju Gorskog kotara

1027
0

Potpisan Sporazum o suradnji na turističkom brendiranju Gorskog kotara Župan Zlatko Komadina danas je u Ravnoj Gori prisustvovao potpisivanju Sporazuma o suradnji na kreiranju, razvoju i promociji turističkog brenda regije “Gorski kotar”. Sporazum su potpisali ministar turizma Gari Cappelli, direktor HTZ-a Kristjan Staničić, direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov te predstavnici općina, odnosno gradova i turističkih zajednica Brod Moravice, Čabar, Delnice, Fužine, Lokve, Mrkopalj, Ravna Gora, Skrad i Vrbovsko.

Tim su Sporazumom obuhvaćene aktivnosti izrade strateških dokumenata namijenjenih razvoju i promociji turizma regije Gorski kotar u razdoblju od 2019. do 2025. godine, a na temelju kojih će se objediniti i usuglasiti razvojne i marketinške aktivnosti lokalnih turističkih zajednica i jedinica lokalne samouprave.

Ministar Cappelli istaknuo je važnost ovog sporazuma za razvoj čitavog Gorskog Kotara: “Kao i kroz naše zakonodavne izmjene, naša želja je poticati udruživanje destinacija koje zajedničkim djelovanjem imaju mogućnost puno kvalitetnije se brendirati, pozicionirati na tržištu i razvijati projekte koji će potaknuti cjelokupni gospodarski razvoj”, naglasio je ministar.

Župan Zlatko Komadina iskazao je zadovoljstvo uspostavom ovakvog oblika suradnje. “Drago mi je da je Ministarstvo prepoznalo dosadašnje napore Županije, naša programska i projektna ulaganja u turizam Gorskog kotara, prije svega izletnički turizam te sport i rekreaciju. Uz to smo podigli i čitav niz objekata, muzeje, biciklističke staze, Centar za poljoprivredu, tu imamo i europski projekt Putovima Frankopana, a nedavno je pokrenut županijski projekt Centra za velike zvijeri vrijedan oko 8 milijuna kuna. Njegova će realizacija omogućit stvaranje “zelenih” radnih mjesta te doprinijeti kvalitetnijoj i održivoj turističkoj valorizaciji i promociji našeg Gorskog kotara. Ovo područje mora svoje prirodne potencijale pretvoriti u konkurentske prednosti. Zeleno srce Hrvatske mora postati brend i to ćemo i učiniti”, rekao je župan Komadina.

TZ Kvarnera, kako je istaknula je direktorica Irena Peršić Živadinov, već dugi niz godina radi na brendiranju Gorskog kotara. U proteklih 5 godina napravljen je pilot projekt “Upravljanje destinacijom Gorski kotar”. Napravljena je biciklistička transverzala koja je omogućila predstavljanje Gorskog kotara na međunarodnom tržištu kao destinacija za aktivni odmor što je povećalo broj dolazaka i stranih i domaćih gostiju. Navela je kako je u posljednjih 8 godina broj noćenja sa 33.000 tisuće porastao na preko 100 tisuća te dodala kako je cilj povećati smještajne kapacitete. “Zajedničkim snagama s gradovima i općinama te svim gospodarskim subjektima koji doprinose turizmu moramo pokrenuti projekte jer oni doprinose konkretnim povećanjima u broju dolazaka i broju noćenja koje su ostvarili”, rekla je Peršić-Živadinov.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here