Home Biznis Potpisan ugovor o produljenju koncesije za terminal Brajdica

Potpisan ugovor o produljenju koncesije za terminal Brajdica

629
0

Potpisnici Ugovora su dr. sc. Bojan Hlača, u ime davatelja koncesije Lučke uprave Rijeka i Goran Manfreda, u ime koncesionara Jadranska vrata d.d. Dodatak postojećem Ugovoru o koncesiji definira produljenje koncesije na Kontejnerskom i RO – RO terminalu Brajdica do studenog 2041. godine. Povećanje prometa na kontejnerskom terminalu Brajdica nametnulo je i ubrzalo potrebu za proširenjem prekrcajnih kapaciteta terminala kako bi se omogućio prihvat znatno većih brodova.

Dodatkom na postojeći Ugovor ostvaruju se preduvjeti za kvalitetno poslovanje terminala, a shodno Zahtjevu za produljenje koncesije koji je od strane koncesionara, trgovačkog društva Jadranska vrata d.d. upućen davatelju koncesije Lučkoj upravi Rijeka.

Koncesionar će uložiti 54,5 milijuna eura u nabavku opreme i sanaciju postojećeg područja. Također se predviđa ostvarivanje partnerstva sa zainteresiranim investitorom/operatorom do sredine 2010. godine. Prošireni terminal Brajdica nudit će mogućnost prekrcaja 500.000 TEU/godišnje, čime će se uz povećane prihode zbog rasta prometa, stvoriti pretpostavke i za otvaranje novih radnih mjesta u lučkologističkom i prometnom sektoru ne samo grada Rijeke nego i RH u cjelini.

Od strane Lučke uprave predviđeno je ulaganje u izgradnju novog područja – proširenje pristaništa za još jedan privez uz adekvatno povećanje skladišnih površina, izgradnju novog ulazno-izlaznog punkta, dogradnju nove prekrcajne stanice za željezničke vagone, te uređenje prostora za ostale servisne djelatnosti. (R-1)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here