Home Vijesti Povjerovala da će joj nepoznata osobe na društvenoj mreži darovati 380.000 dolara...

Povjerovala da će joj nepoznata osobe na društvenoj mreži darovati 380.000 dolara pa mu uplatila 20.000 eura!

133
0

Službenici II. policijske postaje Rijeka zaprimili su prijavu 63-godišnje hrvatske državljanke koja je oštećena kaznenim djelom prijevare. Prema dosad utvrđenom, 63-godišnjakinja je krajem srpnja ove godine stupila u kontakt s nepoznatom osobom putem jedne od društvenih mreža koja joj je obećala darovati novac u vrijednosti 380.000 eura.

Tijekom daljnje komunikacije javio joj se i „odvjetnik“ te nepoznate osobe koji je potom od nje zatražio uplaćivanje novčanih sredstava, za navodno bankovno osiguranje transakcije novčanih sredstava. Vjerujući u lažna obećanja tih stranaca, 63-godišnjakinja je višekratno uplatila oko 20 000 eura na bankovni račun koji su joj poslali.

Kada u dogovorenom roku na njezin račun nije stigao poklon od obećanih 380.000 eura niti je više mogla kontaktirati „darežljive donatore“, shvatila je da je prevarena i oštećena za više od 150 000 kuna.

Nažalost, ovakav slučaj prijevare nije izoliran i policija često zaprima prijave u kojima nepoznate osobe koriste društvene mreže, odnosno, virtualnu komunikaciju kako bi ostvarili protupravnu materijalnu korist na štetu neopreznih, lakovjernih i naivnih osoba.

Podsjećamo stoga opetovano građane da ne vjeruju nepoznatim osobama u virtualnoj komunikaciji koje nisu prethodno provjerili da zaista postoje i njihovim lažnim obećanjima o velikim donacijama.

Previous articleKek: Većina trenera ima kvazipodršku kluba. Ja sam u Rijeci imao pravu
Next articleNa balkonu stana na Vežici uzgajao stabljike indijske konoplje

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here