Home Mozaik Poznati ortodont svojoj djeci lijepi usta prije spavanja

Poznati ortodont svojoj djeci lijepi usta prije spavanja

141
0
1513551 majk mju ls
1513551 majk mju ls

Poznati britanski ortodont svake večeri na svojoj djeci izvodi metodu za koju kažu da je trenutno najkontroverznija u stomatologiji.

Jeste li čuli za lepljenje usta, tj. lijepljenje usana tijekom spavanja? Zašto se ova metoda preporuča nedavno je govorio dr. Mike Mew, ortodont iz Velike Britanije, gostujući u podcastu Agelasta Galeba Nikačevića.

Doktor Mike Mew prije nekoliko je godina postao prava svjetska internetska senzacija svojom tehnikom “mjaukanje” koja svakodnevno generira milijune pregleda na TikToku i Instagramu, a u kojoj tinejdžeri ovim vježbama pokazuju svoje transformacije čeljusti.

Zbog te viralne tehnike našao se na udaru službene udruge svjetske ortodoncije u Velikoj Britaniji i ima vrlo kontroverznu reputaciju. Sam dr. Mike u ovom razgovoru u podcastu Agelast odgovara na optužbe, ali i objašnjava specifičnu tehniku ​​koju primjenjuje i na svojoj djeci – taping usana tijekom noći. Evo kako o tome govori na primjeru svoje kćeri.

“Svojoj djeci svaku večer lijepim usne. Imala je dudu, dudu… Nisam bio zadovoljan s tim. Kad smo je isključili, odjednom je počela disati na usta. Da sada to radim, ostavio bih je. Počela je disati na usta i nisam joj u tom trenutku počeo lijepiti usne. To je potrajalo. Nažalost, tada je počelo ovo suđenje”.

Kako kaže, nekoliko je godina bio pod velikim stresom, no onda je djeci počeo lijepiti usne. Razlog tome su, kako tvrdi, velike dobrobiti za zdravlje.

“Zato sam uprskao. Onda sam došao sebi. Tada je već počela imati problema. Zatim sam joj raširio gornju čeljust. Imala je četiri ili pet godina. Stavio sam joj protezu prije petog rođendana i proširio joj gornju čeljust. Odjednom je počela izdisati kroz nos. A onda sam joj počeo lijepiti usne. Vidio sam neka istraživanja koja govore da su alergije povezane s disanjem na usta. Odjednom su joj alergije nestale, koža joj je bila bolja, bila je puno zdravija samo zato što je disala na nos. Danju su joj usta bila često otvorena, no svaku je večer morala disati na nos”, kaže dr. Mike.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here