Home Mozaik «Pozvana na lažni tulum i silovana od strane četiriju mladića»: noćna mora...

«Pozvana na lažni tulum i silovana od strane četiriju mladića»: noćna mora 17-godišnjakinje

276
0

Kad zabava postane zamka: 17-godišnja djevojka koju su silovali oni koje je nazivala ‘prijateljima’, smogla je hrabrosti prijaviti što se dogodilo u Genovi (Italija), u neposrednoj periferiji grada. Subota je navečer i ona izlazi s prijateljicama, planira se zabava u kući drugih studenata i prijatelja i tako pada odluka. Ali kada je djevojka došla u stan, našla se s četvoricom mladića od kojih su neki bili maloljetni poput nje. I tu počinje noćna mora koju će djevojka sutradan ispričati prvo svojim roditeljima, a potom i policiji.

Lažna zabava koja postaje noćna mora

Od tog trenutka iskustvo kojim je krenula postalo je bolno, strašno, složeno: roditelji i psiholozi joj pomažu, ali rane, one očite i one koje nosi u sebi, nisu zacijelile . Iz zapisnika letećeg odreda policijske postaje mogu se iščitati sav užas, tjeskoba i bol žrtve nasilja. Među tim vrlo teškim redovima ispisane su njene suze, jecaji i strah. Da, silovali su je i bilo ih je četvero. Svi su studenti, imaju između 17 i 20 godina.

Istraga

U ožujku 2023. počinju istrage: posljednjih tjedana, nakon višemjesečne istrage, došlo je do prekretnice za istragu koja do sada nije ispričana i ima strašne konture. Policija uspijeva rekonstruirati sliku onoga što se dogodilo i identificirati navodne počinitelje silovanja čija su imena naknadno predana sucima redovnog tužiteljstva i tužiteljstvu na sudu za mladež koji se bave kaznenim djelima te vrste.

Osumnjičenici na slobodi

Tako su četverica mladih, svi studenti u dobi od 17 do 20 godina, sada pod istragom na slobodi i moraju odgovarati za vrlo teško kazneno djelo grupnog seksualnog nasilja. S četvoricom su već obavili razgovor najprije policija, a potom i istražitelji. Do danas su, u raznim ispitivanjima kojima su bili podvrgnuti, negirali bilo kakve optužbe. Riječi su to koje se kose s verzijom žrtve. Djevojka je te večeri više puta uskratila pristanak na odnos. Ne, to nije bio sporazumni odnos. Rekla je ‘ne’, nadala se da će biti dovoljno, ali nije bilo dovoljno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here