Home Najnovije Predizborni kaos: U 8. jedinicu ulazi riječki prsten i pola Gorskog kotara

Predizborni kaos: U 8. jedinicu ulazi riječki prsten i pola Gorskog kotara

845
7

Najnovija karta nove podjele izbornih jedinica koju danas objavljuje Večernji list otkriva kako su izmjene izbornih jedinica čak i znatno veće u odnosu na prve najave. Prođe li HDZ-ov prijedlog osma izborna jedinica koju su do sada činili Istra, Grad Rijeka, opatijsko područje i otoci doživjet će značajne promjene. U jedinicu bi ušao cijeli riječki prsten, koji se do sada nalazio u 7. jedinici. Radi se o gradovima i općinama Bakar, Čavle, Fužine, Jelenje, Kastav, Klana, Kostrena, Kraljevica i Viškovo. U 8. jedinicu ulazio bi i dio Gorskog kotara, odnosno Čabar i Fužine.

Iz 8. jedinice u 7. jedinicu preselili bi se kvarnerski otoci te Crikvenica. Izgled 7. jedinice doživio je najveće promjene pa će po novom prijedlogu uz Kvarnerske otoke i istočni dio Gorskog kotara, ta jedinica sačinjavati i kompletnu Karlovačku i Ličko-senjsku županiju, južni dio zagrebačka županije s Velikom Goricom, zagrebačku gradsku četvrt Brezovicu, općinu Gračac u Zadarskoj županiji te gradove i općine Civljane, Knin i Kijevo iz Šibensko-kninske županije.

Prema kalkulacijama Večernjeg lista s rezultatima izbora iz 2007. godine pokazuju da nova podjela donosi HDZ-u 2 mandata, a po 1 mandat gube HNS i SDP.

7 COMMENTS

  1. Onda nek bude samo 1 izborna jedinica -HR,a ne ove gluposti,izborne jedinice kobasice,čega se neće sve sjetiti da ušićate koji glas.

  2. Strava… ova nova 8. izborna jedinica bi mogla zajno jedan referendum za nezavisnost opalit…

  3. Slažem se s fiumanom! Zagreb je nakon fašista najgori vlastodržac u povijeti Rijeke. Ili neovisnost ili barem fiskalna neovisnost. S ovim luđacima djelit pare više nema smisla.

  4. Do kada će HDZ voditi državu u propast zbog čuvanja svojih fotelja?????Za njih ne postoji zakon i briga za Hrvatsku,već stvaraju FEUDALIZAM!!!!!1

  5. Do kada će HDZ( i SDP) voditi državu u propast zbog čuvanja svojih fotelja?????Za njih ne postoji zakon i briga za Hrvatsku,već stvaraju FEUDALIZAM!!!!!1

  6. @Ri Slažem se s fiumanom! SDPovce/i/ su nakon fašista najgori vlastodržaci u povijeti Rijeke. ….. S ovim luđacima djelit pare više nema smisla.
    HDZ ‘lud’ državno (osim u Zadru, LIci …),
    SDP ‘lud’ lokalno (Zagreb, Rijeka …)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here