Home Vijesti Predrag Blečić: Mjesna samouprava u Rijeci je mrtvo slovo na papiru (VIDEO)

Predrag Blečić: Mjesna samouprava u Rijeci je mrtvo slovo na papiru (VIDEO)

893
1

Ne smiruju se strasti u zapadnom dijelu grada povodom upravo donesenog urbanističkog plana uređenja komunalno–servisnog područja Srdoči koji je potencijalni park prirode pretvorio u Autotrolejovu autobazu. Vijećnik Liste za Rijeku u mjesnom odboru Srdoči Predrag Blečić osudio je ponašanje Poglavarstva Grada kao i gradskih vijećnika koalicije Hoću-RI koji su na sjednici izglasali takvu odluku unatoč višekratnom protivljenju mjesnog odbora i jednoglasnoj odluci zbora građana.


Prostor predviđen za buduću bazu KD Autotroleja

Prema Blečiću, skandalu su se pridružili svojim potpuno neprihvatljivim i politički neodgovornim ponašanjem i vijećnici HDZ-a i HSP, koji su sjednicu napustili prije njenog samog početka te na taj način, iako u Vijeću MO Srdoči obnašaju vlast, pokazali koliko im je stalo do provedbe odluka građana.
Naime, odlukom gradskog vijeća na prostoru šume Bajevac, vrijednog ornitološkog rezervata i pojilišta za srne i jelene, kao i vrijednim staništem vrlo rijetkog kontinentalnog bilja, gradit će se – Autotrolejeva garaža.


Rasprava u MO Srdoči

Blečića posebno zabrinjavaju istupi pročelnika gradskog odjela za urbanizam Srđana Škunce.

– On u Večernjem listu u stilu partijskog sekretara izjavljuje kako će privatnim vlasnicima zemljišta koji ovakav projekt smatraju suludim pokrenuti postupak izvlaštenja njihove privatne imovine.


Autotrolej na Bajevcu – što misle građani?

Blečić tvrdi kako ovakav način komunikacije s gradonačelnikom, predsjednicom GV, kao i odjelima GU pokazuje kako je mjesna samouprava u Rijeci mrtvo slovo na papiru, i da su građani samo osobe koje gradskim ocima služe za zadovoljenje pravne forme kod donošenja odluka.


Bajevac – zaštićena prirodna cjelina ili Autotrolejova autobaza?

– Kao odgovorna osoba ovime obavještavam Građane MO, Vijeće MO Srdoči kao i odjel GU za samoupravu i upravu da u znak protesta iz svega gore navedenoga do daljnjega zamrzavam svoje vijećničko mjesto u Vijeću MO do okončanja lokalnih izbora, nakon čega će moja stranka sukladno rezultatima odlučiti da li uopće ima smisla obnašati spomenutu funkciju u navedenim okolnostima. (rd/tv rijekadanas)

1 COMMENT

 1. jesom to videl kartu buke v marketing prezentacijo

  NN 05/07

  IX. INFORMIRANJE JAVNOSTI

  Članak 29.

  Karte buke kao i akcijski planovi moraju biti u potpunosti dostupni javnosti.

  Članak 30.

  Obveznici izrade strateške karte buke i/ili akcijskog plana duž­ni su provesti javnu raspravu i podatke iz strateške karte buke i/ili akcijskog plana predstaviti javnosti raspoloživim metodama informiranja na jasan i razumljiv način.
  U cilju razvoja akcijskih planova javnost mora imati mogućnost uvida i komentiranja konfliktnih karata buke.

  Takodjer

  NN 20/03

  Članak 27.

  Novčanom kaznom u iznosu od 50.000,00 do 80.000,00 kuna kaznit će se jedinica lokalne i područne (re­gionalne) samouprave, ako u rokovima navedenim u ovom Zakonu:

  – ne izradi kartu buke (članak 9.),

  – ne izradi akcijske planove (članak 9.),

  Za prekršaje iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se odgovorna osoba u tijelu lokalne i područne (re­gionalne) samouprave novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 10.000,00 kuna.

  Uz kaznu za prekršaj iz članka 26. stavka 1. ovoga Zakona može se pravnoj ili fizičkoj osobi izreći i zaštitna mjera zabrane obav­­lja­­nja djelatnosti u traja­­nju od tri mjeseca do jedne godine.

  I odgovorni tip je vani po zakonu, uz to već se opralo par puta pare, a karte nema
  slično ispada i neki pametni u čavlima jer njihova karta ne udovoljava propisima
  dok je mnogi uopće nemaju

  takodjer treba mjenjati zakon i pravilnik jer se dogadja koncentracija u obavljanju
  poslova vezanih za karte buke jednim djelom i zbog preskupog i netransparentnog
  GIS preduvijeta pa treba malo motriti jer je tu preveliki prostor za manevar i korupciju

  napisano 2009 godine 17 dana trećeg mjeseca

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here