Home Najnovije Predsjednik općinskog vijeća Viškova Kesića stavio u spam filter

Predsjednik općinskog vijeća Viškova Kesića stavio u spam filter

1314
3

Mještanin Marčelja Milan Kesić čije smo tekstove posvećene problematici smetlišta na Marišćini objavljivali i na našem portalu, obratio se danas općinskim vijećnicima Viškova. Kesić protestira zbog činjenice da je predsjednik općinskog vijeća Igor Rubeša (PGS) njegove dopise upućene na preko 50 adresa (župan, gradonačelnik Rijeke, načelnik Viškova, Upravni odjel za graditeljstvo i zaštitu okoliša, Zavod za prostorno uređenje PGŽ-a, Krizni Eko stožer Marišćina, MO Marčelji…) proglasio smećem (spamom) te ga oštro upozorio da mu se više ne obraća uz najavu podešavanja alata Microsoft Outlooka kako bi se sva pošta primljena s njegove e-mail adrese automatski obrisala.

Kesić se u dopisu pita ‘Da li smo mi, mještani, servis Vijeća ili je ono naš servis? Da li smo mi zbog Vijeća ili je Vijeće zbog nas ? Da li Vijeće plaća nas ili mi njega? Da li je Vijeće zaduženo da brani naša prava i interese, da nam stoji na raspolaganju, da uvažava i analizira naše predstavke, prijedloge i savjete? Ako je uobičajena praksa Vijeća da se tako arogantno, prepotentno i omalovažavajuće odnosi prema svojim sugrađanima koji ga biraju i plaćaju, tada nam to i takvo Vijeće nije potrebno! Iskreno se nadam da i ostali članovi Vijeća ne stoje iza takve “politike” predsjednika Vijeća, zaključuje u svom reagiranju Kesić.

Dopis predsjednika općinskog vijeća:

„Poštovani,

Kako sam već u nekoliko navrata molio Vas da mi na službeni e-mail ne dostavljate poruke u kojima etiketirate, prozivate, ocrnjujete ili na bilo koji način omalovažavate bilo koje ljudsko biće, a kako sam se sada uvjerio da niste se spremni odreći ovakvih osobnih „literarnih uradaka“, od ovog trenutka u alatima Microsoft Outlooka podesio sam da se sva pošta poslana sa Vaše e-mail adrese automatski briše.
Moram Vam napomenuti kako u Vašem dopisu spominjete dokaze, egzekutore, zločin i kazna, a što smatram vrlo ozbiljnom konstrukcijom za koju morate, sukladno HR zakonodavstvu, podnijeti prijavu na MUP-u, odnosno DORH-u, a ja Vas u toj aktivnosti u svakom slučaju bezrezervno podržavam. Nažalost, ja osobno takvim informacijama ne raspolažem, niti to mogu učiniti umjesto Vas, ali to ne može učiniti nitko umjesto Vas jer za sada jedino Vi imate u posjedu takve informacije, zato Vas molim da učinite svoju građansku dužnost i prijavite inkriminirano kazneno djelo, ali na gore, jednu od navedene adrese.
Tijela Općine Viškovo nisu institucije koje će istraživati i procesuirati eventualna kaznena djela, za to su zadužena pravosudna tijela RH.
Srdačan pozdrav,
Predsjednik Općinskog vijeća:
Igor Rubeša, Ing.”

Odgovor Milan Kesić:

Poštovani gospodine Rubeša !

Budući da ste na moje „literarne uratke“ (kako kažete) stavili embargo (Vaš odgovor, prilog 2, na moj mail od 5.11.2012., kojim sam svim tangiranim tijelima dostavio informacije o „rađanju“ Marišćine i njezinim dosadašnjim troškovima, a Vi ste mi odgovorili da će se pošta poslana sa moje mail adrese automatski brisati !?), odgovor Vam šaljem faksom.
Da, dobro ste zaključili da su moje optužbe vrlo ozbiljne i da egzekutore ovoga ZLOČINA prozivam bez dlake na jeziku (što po mome mišljenju i zaslužuju), pa da moram, sukladno zakonodavstvu RH, podnijeti prijavu MUP-u, odnosno DORH-u i da me u tome bezrezervno podržavate.
Normalno da sam KAZNENU PRIJAVU podnio, a što savjetujem i SVIMA ostalima !
Najprije sam 28.8.2012. htio podnijeti MUP-u (II. Policijska postaja, Zamet) EKOLOŠKU TUŽBU PROTIV OSOBA ZBOG UGROŽAVANJA OKOKLIŠA OTPADOM (prilog 1), ali me je dežurni policijac uputio na Općinsko državno odvjetnišvo u Rijeci.
Tada sam 5.9.2012. dostavio Općinskom DO u Rijeci KAZNENU PRIJAVU PROTIV EKO ZAGAĐIVAČA: OSOBA ODGOVORNIH ZA UGROŽAVANJE OKOLIŠA OTPADOM (budući da sam ovu KAZNENU PRIJAVU dostavio i Vama – Općinskom vijeću Općine Viškovo, sada Vam je ne dostavljam).
Prvenstveno sam se pozvao na POPULARNU NARODNU EKOLOŠKU TUŽBU temeljem članka 1047. Zakona o obveznim odnosima (koju može podnijeti bilo koji građanin RH, čak i koji nije izravno ugrožen), ali i na KAZNENI ZAKON RH, čl. 250. i 252., Zakon o otpadu, čl. 15. i 16., Pravilnik o načinima i uvjetima odlaganja otpada, kategorijama i uvjetima rada za odlagališta, čl. 6. st.1., pa sve do USTAVA RH čl. 52. i 69.
Jasno da bi težina KAZNENE PRIJAVE bila neuporedivo veća, da se iza nje nalazi veća masa podnositelja, a pogotovo tijela ranga:
– POGLAVARSTVO OPĆINE VIŠKOVO
– OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE VIŠKOVO
– MJESNI ODBOR MARČELJA
– KRIZNI EKO STOŽER MARIŠĆINA
– EKO KVARNER
– itd.

Imao sam namjeru probiti led (varate se ako mislite da je bilo jednostavno „ubosti“ te zakone i njihove relevantne članke, a pogotovo otkriti u ZAKONU O OBVEZNIM ODNOSIMA članak 1047. dimenzioniran upravo za naš slučaj: tzv. ACTIO POLULARIS) i ukazati i svima ostalima na po meni najučinkovitiji put u borbi protiv EGZEKUTORA ovoga ZLOČINA, koji nipošto ne bi smjeli proći nekažnjeno !
Kažete: „Nažalost, ja osobno takvim informacijama ne raspolažem, niti to mogu učiniti umjesto Vas, ali to ne može učiniti nitko umjesto Vas jer za sada jedino Vi imate u posjedu takve informacije, zato Vas molim da učinite svoju građansku dužnost i prijavite inkriminirano kazneno djelo, ali na gore, jednu od navedene adrese.

Tijela Općine Viškovo nisu institucije koje će istraživati i procesuirati eventualna kaznena djela, za to su zadužena pravosudna tijela RH.“

Ove Vaše rečenice su mi posebno nejasne:
– Zar mislite da sam ja po duhu svetome došao do tih informacija ? Ne, uporno, mjesecima sam ih doslovno čupao
temeljem ZAKONA O PRAVU NA PRISTUP INFORMACIJAMA, koji se nedovoljno koristi, a izvanredno
je učinkovit ! Zašto to nije napravilo i Općinsko Vijeće ili Vi osobno? Tko Vam je branio ?!
– Kao što sada znate (a znali ste i prije, jer sam Vam moju KAZNENU PRIJAVU dostavio) ja sam se pravosudnim
tijelima RH obratio !
– Po čemu ste zaključili da sam Vam moj materijal od 5.11.2012. (MARIŠĆINA: GRBAVI MONSTRUM GRBAVIH
RODITELJA, sa podacima o vinovnicima ovog ZLOČINA, kao i do sada ULUPANIM troškovima) dostavio, da bi
tijela Općine Viškovo istraživala i procesuirala eventualna kaznena djela ?
Toliko nepismen nisam: KAZNENU PRIJAVU dostavio sam nadležnom tijelu, a podatke o
egzekutorima ZLOČINA i JALOVO ULUPANIM TROŠKOVIMA dostavio sam SVIM tijelima za koja sam smatrao
da bi ih ti podaci trebali zanimati i da nipošto ne smiju proći nezapaženo, ne zato što sam utrošio puno
vremena i energije da ih „iščupam“, nego zato jer se radi o ZLOČINU koji mora biti u potpunosti ogoljen i zauvijek
zapamćen.
– Kažete „eventualna kaznena djela“ !? Ako su ova „djela“ za Vas još uvijek „EVENTUALNA“, tada je jasno da Vi,
a izgleda i Općinsko vijeće Viškova, niste još raščistili da li je naš (Halubajski i puno šire) problem zreo
za KAZNENI PROGON počinitelja ZLOČINA.
Ne samo da je Općinsko Vijeće Viškova već moralo podnijeti KAZNENU PRIJAVU, nego je u tu svrhu
moralo angažirati i PLATITI odvjetnika, eksperta upravo za ovu problematiku, a što ja nisam mogao učiniti
(platiti odvjetnika) ! Nije mi jasno što čekate ! Podloga, argumenata i činjenica imate više nego dovoljno !!!
– Svi podaci koje sam iznio u materijalu od 5.11.2012. temelje se na službenim dokumentima službeno
dobivenim od nadležnih TIJELA JAVNE VLASTI temeljem ZAKONA O PRAVU NA PRISTUP
INFORMACIJAMA.
Uopće nema problema da Vam ih (Općinsko Vijeće) dostavim.

I na kraju: materijal koji sam Vam dostavio 5.11.2012., dostavio sam na preko 50 adresa (ne samo onih 15 koje sam naveo u mailu od 5.11.2012.). Dobio sam 10-tak povratnih, pozitivnih odgovora i nitko osim Vas mi nije predbacio da ne želi da ga zamaram mojim „literarnim uradcima“ i da će ih ubuduće automatski, pomoću „alata Microsoft Outlooka“, brisati !??
Svaka informacija (pogotovo temeljena na službenoj dokumentaciji) o ZLOČINU zvanom MARIŠĆINA je poželjna i treba je uvažiti, analizirati i ZAPAMTITI !
Bez lažne skromnosti smatram da moje informacije ne spadaju u SMEĆE pod strogim embargom.
Čak što više, zamolio bih Vas da sa materijalom dostavljenim Vama 5.11.2012. upoznate članove Općinskog Vijeća, jer kao što i sami kažete, Vi tim informacijama ne raspolažete, a morali biste.

P.S. Budući da se ja obraćam javnosti o temi MARIŠĆINA pomoću informatičkog alata, bloga, a čija forma i sadržaj su uobičajeno ležerniji i „ubojitiji“ od klasičnih medija, ali potpuno slobodni i NECENZURIRANI, ako su ipak u dozvoljenim okvirima, koristim se stilom primjerenim tom alatu.
Materijal koji sam poslao 5.11.2012. je upravo izvod iz bloga.
S poštovanjem, Milan Kesić

Previous articleJelena Tondini: Jedan!
Next articleČačić poput Marije Antoanete

3 COMMENTS

  1. činjenice su važne. Važan je i način kako se iznose. Zašto su pojedine riječi pisane velikim slovima? Njihovo značenje ih ističe iz konteksta. I to je dovoljno. Ovako iritira i vrijeđa čitaoca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here