Vijesti

Predsjedništvo SDP-a ignoriralo Komadinine najave da se neće kandidirati na izborima

Predsjedništvo SDP-a ignoriralo Komadinine najave da se neće kandidirati na izborima

komadina600Iako je iz stranke ranije najavljivano, na sjednici Predsjedništva SDP-a nije se raspravljalo o najavama potpredsjednika stranke Zlatka Komadine da se ne namjerava kandidirati na SDP-ovoj listi za Sabor čak ni ako to stranka od njega zatraži.

Novinarima je to potvrdio sam Komadina, koji je nakon polusatne sjednice kazao kako ga o njegovim najavama nitko nije ništa pitao, a da sam nije imao potrebu otvarati tu temu. Nemam potrebu to otvarati, ja imam svoju bazu, kojoj sam rekao što mislim. To je unutarstranačka stvar. Da me je netko pitao, ja bih rekao. Nije me nitko ništa pitao, kazao je Komadina.

Rekao je kako ga nije iznenadilo što je Predsjedništvo ignoriralo tu temu. Nije me iznenadilo, nisam ni mislio da će se to pitanje potegnuti. Pričekajmo da dođe to vrijeme, doći će vrijeme lista, što ćemo sada govoriti o listama, a liste su za šest ili osam mjeseci, rekao je Komadina.

Ponovio je da se ne namjerava kandidirati za Sabor. SDP ima 30 ili 35 tisuća članova, na listama će biti 150 zastupnika, bit će možda oko 100 kandidata SDP-a, a 30 je tisuća ljudi. Ima ljudi koji mogu biti na listama, ne moram ja biti na listi. Rekao sam, moje mjesto, ako me pripada, ustupam nekoj kolegici ili kolegi. Imam dovoljno posla kao župan, ljudi, što je vama svima? Župan po zakonu ne može biti u Saboru, rekao sam ljudima da ostajem dolje, prema tome, kamo da idem, rekao je Komadina.

Na pitanje o čemu se na Predsjedništvu razgovaralo, kazao je kako je bilo riječi o raznim temama koje se tiču Sabora i zakonskih inicijativa. Ostali članovi Predsjedništva nisu željeli davati izjave, a u stranci naglašavaju kako je sjednica Predsjedništva bila redovita.(HRT)

Midas

View Comments (1)

1 Comment

  1. peder

    May 26, 2015 at 12:02

    Sve ove aktere poslati u ropotarnicu povijesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Spitzenkandidat socijaldemokrata posjetio Rijeku

spMay 19, 2019

Politico: HDZ 5, SDP 3, ŽZ 1, Amst 1, Most 1

spMay 19, 2019

Prometna nesreća pored željezničkog kolodvora

spMay 19, 2019

Vedrana Rudan: Hod zakurac!

spMay 18, 2019

Darijo Vasilić novi stari predsjednik Primorsko goranskog saveza

spMay 18, 2019

FOTO/VIDEO: Hodao istok i zapad, a policija ‘riješila’ kontraprosvjed!

spMay 18, 2019

Morana Jokić predstavila svoj program za EU parlament

spMay 17, 2019

Horvat smatra da će i 3.maj u kontinuitetu otići u stečaj

spMay 17, 2019

FOTO: Rijeka jutro dočekala prešarana mrzilačkim grafitima

spMay 17, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.