Home Vijesti Predstavu im financirali porezni obveznici, a građanima zabranili ulaz na premijeru!

Predstavu im financirali porezni obveznici, a građanima zabranili ulaz na premijeru!

1590
1

Nedavno je u HNK izveden program Les Lieux de mémoire autorskog trojca Mile Čuljak, Ane Jurčić i Josipa Maršića u produkciji Umjetničke organizacija Fiskultura. Ovom se izvedbom u program uvode novi standardi. Tako je na predstavu mogao ući samo onaj koji je imao pozivnicu. Mila Čuljak pozvala je kolege putem strukovne udruge da potvrde svoj dolazak. Nakon potvrde objasnila mi je kako ne mogu potvrditi svoj dolazak na izvedbu jer vas nema na popisu pozvanih. Postavlja se pitanje zašto Čuljak poziva na predstavu nepozvane? Zašto sastavlja listu pozvanih? I zašto strogo kontrolira publiku, a vjerojatno i novinare i kritiku svojih djela?


foto: rijeka.hr

Baš poput HNK koji to čini sa svojom premijernom publikom. Čuljak tako osim „novih standarda“ u obrazovanju uvodi i „nove standarde“ u kazalište. Podsjetimo. Mila Čuljak nije zaposlena u skladu sa zakonom u Osnovnoj školi za klasičan balet i suvremeni ples pri Osnovnoj školi Vežica u Rijeci. To joj je omogućila ravnateljica Violeta Nikolić, a sama je suprotno zakonskoj regulativi ostala zaposlena godinama, a zaposlena je i danas. Detalji u tekstu.

Sada, iako joj je program plaćen novcem poreznih obveznika (25.000,00kn Grad Rijeka, 10.000,00kn Ministarstvo kulture) i iako se izvodi u javnoj ustanovi (HNK) nitko od tih poreznih obveznika koji žele pogledati kakav se program sufinancira njihovim novcima ne može kupiti ulaznicu! Nemam ništa protiv zatvorenih privatnih zabava, događaja, programa, ali neka se tada održavaju u privatnim prostorima i financiraju privatnim sredstvima.(zvonimir peranić)

Previous articlePijan provaljivao, pa zapalio vozilo!
Next articleŽeli li uopće Celiskan proizvodnju u Diokiju?

1 COMMENT

  1. ovo nemop ni komentirat, pa tko dopušta očitim političkim podobnicima da krše sve moguće zakone, pravila…. jebeš ovu zemlju

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here