Home Sport Preminuli nogometni navijač ostavio 1.3 milijuna eura ostavštine svom voljenom klubu

Preminuli nogometni navijač ostavio 1.3 milijuna eura ostavštine svom voljenom klubu

141
0

Bilo je veliko iznenađenje za Breiðablik Football Club kada je klub naslijedio 200 milijuna islandskih kruna (1.3 milijuna eura) od vjernog navijača i bivšeg člana upravnog odbora.

“Nismo čuli ništa o tome i nismo bili upoznati njegovom namjerom sve dok nas odvjetnik koji je vodio ostavinsku raspravu nije kontaktirao ovog ljeta“, kaže Breiðablikov predsjednik Flosi Eiríksson, na pitanje o ovom značajnom nasljedstvu.

“Naravno, znali smo za Guðmundur od davnina. Prije je bio počasni član Breiðablika i blagajnik, a također i jedan od osnivača našeg udruženja.”

Objavljeno je da nogometni klub nikada nije bio u minusu dok je Guðmundur Eggert bio blagajnik. “Možda bi neki ljudi koji danas vode nogometne lige trebali pokušati to modelirati, kao pravilo”, kaže Eiríksson.

Tri neoženjena brata
Guðmundur Eggert bio je jedan od tri brata, od kojih su svi bili samci, i posljednji od njih je umro. “Oni leže zajedno na groblju Kópavogur. Rođeni su i odrasli u starom gradu Kópavoguru. Otac im je bio upravitelj farme, pa su bili aktivni na raznim poslovima u gradu”, navodi Flosi, dodajući da im je otac bio član jednog od prvih gradskih okružnih odbora.

Ravnomjerno podijeljeni među spolovima
Guðmundur Eggert je prije smrti živio nekoliko godina u staračkom domu u Sunnuhlíðu, a 200 milijuna je potjecalo iz njegove kuće i druge imovine. Radio je za Kópavogur manje-više cijeli život, rekao je Eiríksson, uključujući i posao gradskog vozača.

“Nije bio bogat čovjek, ali očito nije bio veliki trošadžija. U oporuci zapravo nema puno obveznih klauzula o tome kako bi se novac trebao potrošiti, ali je ipak jasno da bi se iznos trebao potrošiti jednako na muški i ženski odjel. Za čovjeka rođenog 1935., mislim da je to vrlo korektan stav.”

Povijesni presedan
Eiríksson kaže da Breiðablik ima velike obveze da zaštiti nasljedstvo u skladu sa željama Guðmundura Eggerta. U priopćenju Breiðablika navodi se da se ne očekuje da će novac koristiti za izravne operacije, već za pojedinačne projekte i unapređenja u radu nogometne lige. Niti jedna od plaća igrača ili plaća igrača neće biti pokrivena.

Iznos je najveći koji je ikada naslijedila Breiðablik Football League,” kaže Eiríksson. “To je potpuno bez ikakvog presedana”, kaže on. “Bili smo apsolutno zapanjeni kada smo čuli ovu vijest. Naravno da će se ovaj novac dobro iskoristiti i nadamo se da će nam omogućiti da budemo još učinkovitiji s našim kadrom, ponudimo bolju obuku, bolje objekte i bolje okruženje,” veselo dodaje. (Iceland monitor)

Previous articleHajduk novo pojačanje pronašao u Škotskoj: ‘U klubu za njega nema mjesta ali nije jeftin‘
Next articleVojni analitičar Tabak: Rusima se sve izjalovilo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here