Home Mozaik Preminuo dječak nakon dva sata reanimacije, kada su ga proglasili mrtvim, dogodilo...

Preminuo dječak nakon dva sata reanimacije, kada su ga proglasili mrtvim, dogodilo se čudo

407
0

Dječak se onesvijestio na zidu za penjanje. Reanimirali su ga dva sata, a zatim proglasili smrt. Trenutak kasnije, tinejdžer je … oživio! Kako je to moguće?

Srce 16-godišnjeg Sammyja Burkea stalo je netom nakon što je stigao do vrha zida za penjanje. Tijelo dječaka visjelo je na užetu, a u pomoć su mu priskočili svjedoci okupljeni u sobi.

Kako javljaju mediji, djelatnici ustanove, hitna pomoć i liječnici pozvani na mjesto događaja naizmjenično su reanimirali tinejdžera. Borba za njegov život okončana je nakon dva sata. Tada je 16-godišnjak proglašen mrtvim.

  • Počela sam razgovarati s njim. Rekla sam mu da ga jako volim i da mi je žao što nismo znali kako da mu pomognemo. Odjednom je moj suprug uzviknuo: ‘O moj Bože, on se miče!’, rekla je Jennifer Berko, Sammyjeva majka, za Fox 26.

Ispostavilo se da je odmah nakon što je liječnik proglasio dječaka mrtvim njegovo srce ponovno počelo kucati.

Liječnici su slučaj Sammyja Burkea opisali kao “pravo čudo”. Primijetili su da ne samo da se vratio “iz mrtvih”, nego i da nema veće oštećenje mozga. Zbog hipoksije dječak se tek nekoliko tjedana žalio na probleme s pamćenjem.

  • Ne sjećam se ničega o danu kada se to dogodilo. Zadnje čega se sjećam je da sam noć prije potpisao pristanak za penjanje na zod – rekao je 16-godišnjak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here