Home Vijesti Preminuo potpredsjednik VSNM-a Grada Kastva koji je pretučen na Viškovu

Preminuo potpredsjednik VSNM-a Grada Kastva koji je pretučen na Viškovu

1495
0

Radoje Petković, istaknuti član srpske zajednice, potpredsjednik VSNM Grada Kastva i dugogodišnji član SDSS-a izgubio je bitku za život i podlegao ozljedama dobivenim u brutalnom napadu na Viškovu, objavljeno je na Facebook stranici Vijeća srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije.

Petković je napadnut prije nekoliko tjedana na Viškovu nakon sukoba s Ilijom Glavićem s kojim se posvadio u kafiću. Kada se Radoje Petković počeo udaljavati iz ugostiteljskog objekta, Glavić je krenuo za njim, sustigao ga i povukao rukom prema sebi kako ne bi ušao u svoj auto.

Trenutak kasnije Glavić mu je, sumnja se, zadao udarac u lice, od kojeg je napadnuti počeo padati. Glavić ga je pridržao rukom da ne padne na tlo pa mu zadao još jedan udarac šakom u lice. Tada je nesretni Petković pao na tlo.

Uspio se nekako pridignuti, no napadač nije odustao, ponovo je krenuo prema njemu. Zadao je 15 godina starijem muškarcu novi udarac šakom u lice, nanovo u istu desnu stranu.

Nakon toga je nesretnik izgubio svijest i pao na tlo.

Tadašnje izjave Milana Erakovića, pravnog savjetnika SNV-a u Rijeci, sugerirale su da je moguće da je napad bio etnički motiviran, prenosi Novi list.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here