Home Vijesti PRESSING: Milanović i Komadina, možete pobijediti!

PRESSING: Milanović i Komadina, možete pobijediti!

2820
0
Piše: Giancarlo KRAVAR

Piše: Giancarlo KRAVAR
Piše: Giancarlo KRAVAR
Prema istraživanju NOVA TV, SDP je u prednosti pred HDZ-om za više od 10 postotaka preferencije među anketiranima. Na HRT-u je i dalje najgledanija Poljorivredna emisija.
Mediji u Hrvatskoj su većinom lijevo orijentirani, a za osvajanje vlasti je potrebno biti prisutan u javnosti, na poratlima, na televiziji, u novinama, ali ne na način Novog lista koji vodi kampanju za Andreja Plenkovića i HDZ. Dobro je napisala kolumnistica NL-a Sanja Modrić da je najpoznatiji Plenković onaj vinar s Korčule, a i na desnom portalu Dnevno.hr za Plenkovića kažu da je eurobirokrat.
Pogubni su defetistički tekstovi poput onog Dražena Ciglenečkog s današnjeg portala Novog lista koji tvrdi da bez obzira tko pobijedi, da li lijeva ili desna opcija, da neće moći sastaviti vlast, već da će morati koalirati zajedno SDP i HDZ.
Dobro je jedan komentator napisao ispod teksta Ciglenečkog da bi to značilo ujedinjavanje Saveza Komunista Hrvatske. Demokracije tada u Hrvatskoj više ne bi bilo.
Čak i u Izdavačkoj kući Styria, koju vode austrijski popovi, tjednik Express je objavio da politički Hrvatskom vlada Željka Markić. Kolumnist Večernjeg lista, isto Styria, Milan Ivkošić je za nju napisao da iskorištava Katoličku Crkvu radi vlastitog bogaćenja. Željka Markić bavi se prodajom kontracepcijskih pilula za prije i dan poslije, koje kupuje od farmaceutske tvrtke Teva iz koje dolazi premijer na odlasku Tihomir Orešković.
Lijeva opcija ima šanse. HDZ pobjeđuje u onim sredinama, u onim županijama koje su najnerazvijenije u Hrvatskoj. A nerazvijene su zato što je HDZ tamo na vlasti. Istok Hrvatske, Lika, Šibensko-kninska, pa i Splitsko dalmatinska županija koju HDZ nastoji kupiti obećavanjem gradnje Pešlješkog mosta.
Sve, ama baš sve ide u prilog SDP-u i lijevoj opciji. Kao prvo, potrebna je pomirba. Ali najprije u SDP-u oko frakcija. Milanović i Komadina bi si trebali pružiti ruku pomirenja. Prvi partner MOST-a je bio SDP, njihov favorit Zlatko Komadina. Pa, pomirite se. HDZ je razbijao Most, ali ga još nije razbio. Lijevoj opciji i SDP-u su skloni i HSS, obeća li im se što u Slavoniji, mogao bi se prikloniti i HDSSB, može se računati i na Milana Bandića. On kao gradonačelnik Zagreba upravlja proračunom koji iznosi četvrtinu Hrvatskoga, tu su još i IDS sa svojim koalicijskim partnerima, kao i moguća nova iznenađenja.
Stoga je Zlatko Komadina mudro danas istupio u javnosti. Samo da ga Zoran Milanović posluša. Pomirba njih dvojice uvjet je za pobjedu lijeve opcije. Župan Komadina je na čelu Primorsko-goranske županije, a PGŽ ima veći brutto društveni proizvod od Crne Gore, koja je u pregovorima za ulazak u NATO.
Uspjeh lijeve opcije je moguć. Milanović i Komadina, možete pobijediti!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here