Home Mozaik PRESSING: Radi Šerbedžiji svjetska nagrada?

PRESSING: Radi Šerbedžiji svjetska nagrada?

1198
0
rade-serbedija
Piše: Giancarlo KRAVAR

Rijeka može biti ponosna. Na svojeg sugrađanina Radu Šerbedžiju. On je upravo Rijeku izabrao za grad u kojemu će živjeti. I u kojemu će voditi, sad već diplomski, studij glume.

Kako je javilo njegovo Kazalište Ulysses, koje ljeti predstave odražava na Brijunima, u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Bratislavi, Radi Šerbedžiji će se uručiti Nadrada za izvrsnost u svjetskom filmu!
Njegov film “Oslobođenje Skopja će i otvoriti festival koji počinje sutra. Redateljski je to prvijenac Rade Šerbedžije, zajedno sa njegovim sinom Danilom. Štoviše, taj je film makedonski kandidat za Oscara, najprestižniju svjetsku nagradu koju dodjeljuje Američka akademija za film i znanost. Rade Šerbedžija se natječe u kategoriji filmova na neengleskom jeziku.

Izvrsna je to vijest za Rijeku i Riječane. Pogotovo za Riječko sveučilište i njegov studij glume. Rade Šerbedžija uvijek na glavi nosi šešir. Došlo je vrijeme da i Rijeka Radi Šerbedžiji skine šešir na naklon što je izabrao naš grad i zbog svih njegovih uspjeha. Radi Šerdebžiji svjetska nagrada! Rade Šerbedžija – glumac, pisac, glazbenik i filmski redatelj. I kapa i šešir dolje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here