Home Vijesti PRESSING: Rijeka najskuplja u Hrvatskoj

PRESSING: Rijeka najskuplja u Hrvatskoj

3717
2
Giancarlo Kravar: Rijeci poseban status
numbeo
Piše: Giancarlo KRAVAR

Upravo objavljeno! Današnje izdanje Jutarnjeg lista objavilo je da je Rijeka najskuplji grad u Hrvatskoj. Skuplji ne samo od Osijeka i Splita, već i od glavnog grada Zagreba.
Ističe se skupa voda. Voda koja je k tome i zagađena zbog odlagališta smeća Sovjak koje je izgrađeno na izvorištima pitke vode. Dalje, skupo grijanje. Ne jedan prosvjed je zbog toga održan u našem gradu. Skupi gradski prijevoz. Skupe komunalije. U Hrvatskoj je skupa i struja.
Kao posebno skupo ističe se hrana. U svakom boljem trgovačkom centru majicu možete kupiti za 20 kuna, a traperice za 70 kuna, dok je najjeftiniji kruh čak 5 kuna. Otvoreno je mnogo privatnih pekara koje svaki dan dobiju gotov novac, keš, na ruke zbog ono malo brašna što pomiješaju s vodom i dodaju koje zrno soli.
A život? Kafići? Jučer sam bio u Tower Centru. I s manćom, tringeltom od jedne kune, platio macchiatto ravno 10 kuna. Toliko koštaju kruh i mlijeko.
Prošetao sam potom Ulicom Janka Polić Kamova nešto prije 21 sat. I vidio čovjeka kako iz kanti za smeće sakuplja boce. Da, u Rijeci se kao u drugim gradovima boce ne sakupljaju ujutro, na miru, već je u tijeku utakmica koja počinje još navečer.
Sve to je Rijeka. Grad bez industrije, grad koji je preskup i za evropske okvire i uvjete, ali grad koji ima svoju dušu, ima svoje ljude, obične, svakodnevne, koji su vazda klasa – Optimist. Optimist s veliko O! E da, i to nećete pročitati u Novom listu…

2 COMMENTS

  1. Zahvaljujemo se Obersnelu I komadini. Opet ćemo glasati za vas. bez vas naš život nema smisla!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here