Home Kolumne PRESSING: Rijeka po naslov, sačuvajmo Kantridu!

PRESSING: Rijeka po naslov, sačuvajmo Kantridu!

4901
1
semafor_kantrida4-160912-1361959607-1362228897
Piše: Giancarlo Kravar

Nogometaši Rijeke predvođeni Matjažom Kekom kreću u subotu u Dubai na zimske pripreme, a slovenski trener je najavio najveće moguće ambicije, lov na naslov prvaka Hrvatske. Držimo palčeve.
Nogometni klub Rijeka se preporodio otkako je njegov vlasnik postao talijanski poduzetnik Gabriele Volpi. Klub je zahvaljujući njegovom entuzijazmu, ali i uloženom novcu, počeo penjati se s dna ljestvice, da bi ove godine jurišao na naslov prvaka.
Gabriele Volpi voli Rijeku, baš kao i Damir MIšković. Volpi je Riječanima na dar obećao i novi stadion, projektna dokumentacija je gotova. Stadion bi prema zamisli Volpija, trebao izgledati kao onaj Juventusov u Torinu. Iako je Novi list u četvrtak na naslovnoj stranici objavio kako bi trebao izgledati, glasno se pitam: da li nam je novi stadion uopće potreban?
Osobno smatram da NK Rijeci nije potreban novi stadion. Za grad naše veličine kapacitet stare Kantride je dovoljan, a tribine su relativno dobro uređene. K tome, NK Rijeka je jedan od rijetkih klubova koja ima stadion tik uz more, i to podno stijena. Zbog toga je uvršten među deset najljepših stadiona na svijetu.

Stoga predlažem javnu raspravu o prijedlogu da se ipak sačuva stara Kantrida, a da se novac umjesto gradnje novog stadiona uloži u kupnju novih igrača kako bi HNK Rijeka što prije, a zašto ne i ove godine postala prvak Hrvatske.

1 COMMENT

  1. Potrošit pare na igrače je privremeno riješenje. Bolje nek čovijek kad vec ima love napravi stadion koji ce stajat jos 200 godina nego na igrace koji ce odigrat 2 sezone

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here