Home Kolumne PRESSING: ‘Skuhani’ Maračić ili povratak u devedesete

PRESSING: ‘Skuhani’ Maračić ili povratak u devedesete

2842
2

maracicŽupanijski vijećnik i šef kluba Hrvatskih laburista – Stranke rada u Županijskoj skupštini PGŽ Hrvoje Maračić prešao je u HNS i sa sobom vladajućoj većini donio dodatni glas prevage nad opozicijom u županijskom parlamentu.
HNS-ovci su na svojoj pressici otklonili mogućnost Maračićeve kupovine, a on sam je izjavio da se njegova odluka “kuhala već neko vrijeme”, te da je shvatio da će u HNS-u imati bolje mogućnosti za politički i društveni angažman. Želja za većim poslovnim ili političkim uspjehom je prirodna, ali političko konvertitstvo baš i nije moralno.
Hrvoje Maračić nije vratio mandat Laburistima, što nas vraća u političke standarde devedesetih godina prošlog stoljeća. Podsjetimo, Dinko Beaković je PGS-u vratio mandat kada je prešao u HDZ, baš kao i Predrag Šustar kada je iz Laburista također prešao u HDZ. Političar ima pravo izbora, ali odluka birača obvezuje.
I Beaković i Šustar i Maračić lansirani su u politiku svojim prvim strankama. To bi ih trebalo obvezivati. Teško se oteti dojmu da se Maračić priklonio onima koji u PGŽ-u vladaju, a to je SDP. Biti na vlasti ili uz vlast je uvijek slatko, a može biti i financijski isplativo. Slične ‘kupovine’ mogu se očekivati i u Gradu Rijeci, gdje SDP također vlada uz tijesnu većinu.
Vladajuća većina u županiji, kojoj su okosnica SDP i HNS imala je dosad samo jedan glas prevage (23:22) nad oporbom, a Maračićevom “promjenom dresa” Komadinina vlast ne mora strahovati hoće li imati potporu za izglasavanje proračuna. Svaka vlast, svaka sila za vremena, kaže narodna izreka. U Rijeci i Županiji se vlast, praktički, nije promijenila od 1945. godine. Bilo bi smiješno, da nije žalosno da je Hrvoje Maračić svoju odluku o promjeni dresa objasnio riječima: “Novi pogled na Komadinu!” (Giancarlo KRAVAR)

Previous articleBarok – balet: Od edukacije do kastracije
Next articleJugović: Idemo napraviti posao!

2 COMMENTS

  1. Drug Maračić nije vratio mandat laburistima, a to je kao čudno? A s čime bi onda trgovao, ne valjda s političkim ugledom?

  2. Radi se o klasičnom konvertitu koji ne drži do svojeg ugleda jer ga u naravi nikad nije ni imao. Sama stranka Laburista koja je od građana bez minulog rada na zadnjim izborima za Grad i Županiju osvojila začuđujući broj mandata razotkrila je svu bijedu
    osoba sa njihovih lista od kojih su građani očekivali upravo beskompromisnu i argumentiranu oporbu sadašnjem pedesetgodišnjem režimu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here