Home Kolumne PRESSING: Tko nije za vojsku, taj nije ni za ženu

PRESSING: Tko nije za vojsku, taj nije ni za ženu

2535
2
jna
Giancarlo Kravar: Tko nije za vojsku, taj nije ni za ženu

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je još u predizbornoj kampanji obećala da će bude li izabrana uvesti obvezatni vojni rok za muškarce, a za to je, kako piše Jutarnji list, dobila i podršku Sjedinjenih Američkih država.

Ne bi to značilo nikakvu militarizaciju hrvatskog društva, već bi se svakom mladiću s navršenih 18 godina pružila mogućnost da prođe obuku od 2 do 3 mjeseca u sklopu koje ne bi savladao samo osnovne vojničke vještine, već bi se osposobio za samostalan život.

Valja podsjetiti da je Hrvatska pobijedila u Domovinskom ratu zahvaljujući prvenstveno tome što je imala u svojem sastavu vojnike i časnike koji su bili obučeni u JNA, a danas mladi ni ne znaju što je to puška.

Neutralna Švicarska, koja nije ratovala dva stoljeća, zadržala je kroz svo to vrijeme tradiciju obaveznog služenja vojnog roka, njezine oružane snage su među većima u Europi i broje gotovo 150.000 vojnika.

Vrhovnoj zapovjednici Oružanih snaga RH predsjednici Kolindi-Grabar Kitarović želim puno uspjeha da provede u djelo plan obaveznog služenja vojnog roka, a tako osposobljeni muškarci mogli bi, kao pričuva, pomagati prilikom poplava i ostalih nepogoda, a i stara narodna kaže da tko nije za vojsku, da taj nije ni za ženu. U svojem stanu još uvijek čuvam vojnu knižicu JNA (bukvicu), u kojoj piše moja vojnička specijalnost, plus REDAKCIJA.(Giancarlo KRAVAR)

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here