Home Kolumne PRESSING: Vatromet

PRESSING: Vatromet

1328
1

Komadina, Linić, Jovanović. Sva trojica. Sva trojica nisu više u Kukuriku Vladi. Rijeka, taj bastion SDP-a obezglavljena je u izvršnoj hrvatskoj vlasti. Interese našeg grada i zavičaja u Zagrebu neće imati više tko zastupati, jedino ako, nakon izgledne promjene vlasti, kad-tad, tko iz Zločinačke, iz riječkog HDZ-a ne dođe na vlast. A najizglednije je da Rijeka najprije osvoji Pantovčak, da s najboljim američkim preporukama za predsjednicu RH bude izabrana Grobnišćica Kolinda Grabar -Kitarović

Komadina. Godište 1958. Potječe iz krmpotske antifašističke loze koja je dala više lokalnih utjecajnika u raznim strukturama, svršeni student Tehničkog fakulteta bio je poslat u Zagreb da se izbori za cestu do Žute Lokve, da inicira izgradnju ravničarske pruge, da što učini za riječku luku. Bljak! Strefila ga bolest. Poznato mi je na kojem se odjelu liječio. Bandiera rossa, talijanskom partizanskom pjesmom su ga pozdravili njegovi partijski drugovi kada je u prvom krugu izabran za župana
PGŽ.

Slavko Linić. Nikad u životu nije naučio plesati. A iz politike je “otplesao” kao šmokljan. Taj nekad najmoćniji političar u državi koji je kontrolirao tokove novca, za kojeg se pisalo po nekim portalima da je najviše rangirani suradnik tajne britanske službe MI-6 u Hrvatskoj, zaslužan je za uvođenje reda i financijske discipline u Hrvata. I, njegovu popularnost, do izbijanja skandala u javnosti, ima zahvaliti tome što naši ljudi, mentalno i emocionalno, vole čvrstu ruku vlasti. Da Vlada vlada!

Željko Jovanović. Čovjek koji je doživio privatnu, osobnu tragediju, prometnuo se u ministra znanosti obrazovanja i sporta. Jovanovića treba braniti od Zdravka Mamića, koji mu prebrojava krvna zrnca, ali i, sada kad je pao, poručiti mu da se pogleda u ogledalo i pljune u to što vidi, što su njegove riječi koje su bile namijenjene čovjeku s kojim je bio u polemici.

Kao urednik unutrašnjo-političke rubrike Novog lista, primio sam 1990. godine Slavka Linića na razgovor u redakciji. Odmah, čim je došao u moju sobu, pokazao sam mu zemljovid, kartu svijeta i rekao: “Ovo je naša uređivačka politika”. Šteta, šteta za Novi list da to nije ostvareno. Dobro, jako dobro da Komadina, Linić i Jovanović nisu više na Markovu trgu. Stiže Kolinda iz Zločinačke. Vatromet! (Giancarlo KRAVAR)

Previous articleIncident uoči svečane sjednice Gradskog vijeća: Šota Josipoviću uručila majicu!
Next articleNovom listu isključeni telefoni?

1 COMMENT

  1. vi mu svi skupa i njima ostalima možete po.. onu stvar. nemate muda ni snage otići do trgovine. sotu treba poslati na psihijatriju isto kao onu zviždačicu balenović za koju je na kraju ustanovljeno da boluje od psihičkih bolesti i da je lopovka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here