Home Mozaik “Prestala sam koristiti toaletni papir, više volim perive krpe”: i na taj...

“Prestala sam koristiti toaletni papir, više volim perive krpe”: i na taj način štedi 90 eura godišnje

192
0

Izbor kreatorice TikTok sadržaja s više od 13 tisuća pratitelja izaziva mnogo rasprava: ona je majka koja se, kao i svi roditelji, mora nositi s brojnim troškovima i upravljati računima kako ne bi bankrotirala zajedno sa svojim najdražima . Kupovina je povjerena njoj, a između jedne i druge domišljatosti sinula joj je ideja za koju vjeruje da je briljantna, iako joj mnogi ne pripisuju previše zasluga. “Ovako uštedim 90 eura godišnje.” Premalo da bi ta ideja bila revolucionarna, barem po korisnicima TikToka koji su dobro izračunali: mjesečna ušteda je samo 7,5 eura. Sama po sebi nije to neka revucionalna ideja, ne bi se baš činilo kao otkriće stoljeća.

No, ona o tome priča s entuzijazmom, čak dijeli i videa kako bi promovirala svoju ideju. “Želite li uštedjeti?” čitamo na početku videa. Zatim, kroz igru ​​uređivanja, dolazi do razmjene: umjesto toaletnog papira pojavljuju se te perive kuhinjske krpe. Korisne tkanine za uštedu njenih 77 funti godišnje. Međutim, žena je uvjerena u mnogo veće uštede kada se svi u obitelji uvjere i krenu slijediti njen primjer. Naime, suprug nije podržao ženinu odluku, a sin je “premalen” da bi se pravilno služio toaletom.

Žena je sigurna da će, kad uspije preobratiti sve ukućane, ostvariti značajniju mjesečnu uštedu. Tada će i mnogi ostali prigrliti njezinu ideju. Sin “treba samo mokru vrećicu s patentnim zatvaračem i nekoliko kuhinjskih ručnika koje će trajati godinama.” I opet: „Nije potrebno dodatno pranje jer ih peremo s našim višekratnim pelenama.“ Međutim, ako ne koristite pelene za višekratnu upotrebu, njima treba samo brzi ciklus ispiranja, a zatim se mogu prati kao i obično. Bolje su za čišćenje, što je posebno korisno kod djece. Osim toga, nema potrebe da se bojite dodirnuti ih. Samo otkopčate vrećicu, stavite je u perilicu i pustite da ona učini ostalo umjesto vas.

Među neodlučnima bilo je i konstruktivnih kritika, a ne samo ironičnih. Jedan korisnik je istaknuo da je to besmislica, ako na to gledate s čisto ekonomske točke gledišta. No, sigurno postoje i prednosti. Uz te prednosti, ipak prevladavaju nedostaci. “Ako ne operete dobro krpe, riskirate prenošenje bolesti.”

Previous articleŽeljko Sopić: Morali smo otići na dva gola razlike i riješiti utakmicu
Next articleHajduk izgubio i od Osijeka, Poljudom odzvanjalo ‘Leko odlazi’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here