Home Mozaik Prevarantica se na TikToku pretvarala da je liječnica i davala medicinske savjete...

Prevarantica se na TikToku pretvarala da je liječnica i davala medicinske savjete o Covidu, osuđena je na 2 godine kazne

157
0

Njezini videi pregledani su 15 milijuna puta…

Otprilike 15 mjeseci, tijekom pandemije Covid-19, je žena na internetu davala medicinske savjete ljudima koji ništa nisu sumnjali, predstavljajući se kao liječnica s pseudonimom “dr.dayla.s”

Lažna liječnica svojim je “pacijentima” više od godinu dana putem interneta davala savjete o reproduktivnom i seksualnom zdravlju. Njezini su klipići pregledani do 15 milijuna puta prije negoli što ju je  Australska agencija za regulaciju zdravstvenih djelatnika (Aphra) otkrila, a naknadno i osudila na sudu u Sydneyu.

Pod nadimkom “dr.dayala.s”, Dayla Karezi je na svom TikTok profilu objavila preko 50 “medicinskih” videa, čak je nosila i laboratorijsku kutu i stetoskop koji je uvijek držala oko vrata. Sve tijekom 15 mjeseci trajanja pandemije Covid-19. Osim na TikToku, Karezi je sa svojih 243.000 pratitelja razgovarala o medicinskim slučajevima i na svom Instagram profilu.

Prema njezinom online životopisu (očito također lažnom) diplomirala je medicinu, iako nikada nije pohađala fakultet. Žena je, stoga, sada osuđena na dvogodišnju kaznu služenja društveno-korisnog rada. Uz to mora platiti sudske troškove u vrijednosti od 8000 eura. 

Prema riječima predsjednice Medicinskog odbora Australije Anne Tonkin, kazna nije toliko stroga jer je prevarantica iskoristila težak trenutak mnogih ljudi tijekom Covid razdoblja. Ali se ipak nada da bi kazna mogla poslužiti kao upozorenje za izbjegavanje drugih sličnih situacija.

Nakon osude, lažna liječnica napisala je pismo kako bi se nekako pokušala ispričati za svoje ponašanje. “Nikad nisam mislila da ću se naći u ovakvoj situaciji. Sramim se i mrzim se svaki dan. Ponizila sam sebe, svoju obitelj i prijatelje. Koristila sam samo pouzdan materijal za svoje konzultacije, nastojala sam ga učiniti dostupnim onima kojima je pomoć najpotrebnija. Sada shvaćam da sam pogriješila i kajem se zbog svojih postupaka. Nisam namjeravala ikoga povrijediti.”

Previous articleZa parove u svijetu estrade razlika u visini i dalje predstavlja problem
Next articleProfesorica dobila dijete s 14-godišnjim učenikom: Kazna od 6 i pol godina pravomoćna, ide u zatvor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here