Home Vijesti Prigožin objavio privremeno obustavljanje napada na Bahmut pa kasnije rekao da se...

Prigožin objavio privremeno obustavljanje napada na Bahmut pa kasnije rekao da se šalio

105
0

Šef ruske plaćeničke skupine Wagner rekao je da obustavlja topničku vatru na Bahmut kako bi omogućio ukrajinskim snagama s druge strane bojišnice da na siguran način pokažu grad američkim novinarima koji dolaze u posjet.

Wagner je predvodio ruski napad na Bahmut u najdužoj i najkrvavijoj bitci u ratu, ali su ukrajinske snage dosad uspješno sprječavala njihove pokušaje da preuzmu punu kontrolu na kradu. 

“Donesena je odluka da se obustavi topnička paljba kako bi američki novinari mogli sigurno snimiti Bakhmut i otići kući”, rekao je Prigožin u audio-poruci.

Prigožin je u istoj poruci upozorio ukrajinsku stranu da ne pokušava dovesti nikakve dodatne snage pod krinkom posjeta novinara.

Međutim, čelnik ruskog Wagnera, rekao je kasnije da se šalio kada je rekao da će plaćenička skupina obustaviti vatru u Bahmutu kako bi omogućila ukrajinskim snagama s druge strane bojišnice da pokažu grad američkim novinarima.

U kasnijoj audio-poruci, međutim, rekao je: “Ljudi, ovo je vojnički humor. Humor, i ništa više… Bila je to šala”, prenosi Reuters.

Previous articleVečeras teleportacija zlatnog traktora Leta 3
Next articleEvo kako je Dinamo najavio derbi s Hajdukom: ‘U Split po naslov’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here