Home Vijesti Prijatelji Alena Poropata: ‘Pažljivo je vozio, ni pomislili nismo da je sletio...

Prijatelji Alena Poropata: ‘Pažljivo je vozio, ni pomislili nismo da je sletio s ceste’

981
0

Emil Černeka kaže da je njegov prijatelj Alen Poropat bio pažljiv i spor vozač, te da je rijetko pretjecao, pa mu nije jasno kako je sletio s ceste. Pomišljali su, govori, da je žrtva kriminala, trgovine organima: “S odmorišta uz cestu nas dvojica spuštali smo se kroz šumu u provaliju, prijatelj je kazao da tu neće biti ništa, ali ipak sam krenuo dublje. Ugledao sam skuter, pet metara od njega i tijelo, neprepoznatljivo. Nisam mogao gledati, znao sam da smo našli Alena, ali prizor je bio strašan”, tužnim glasom dan nakon što se oporavio od šoka priča Emil Černeka, prijatelj Alena Poropata, nestalog Riječanina koji je nakon 55 dana potrage nađen mrtav u provaliji podno ceste za Buzet.

Emil, koji ga je i posljednji vidio živog, i brat mu Dean osnovali su grupu na Facebooku i predvodili potragu. Više od tisuću od 11.000 članova grupe na vijest da je Alen pronađen mrtav obitelji i prijateljima izrazilo je sućut. Alenova je majka u bolnici, oca je shrvala vijest o smrti sina jedinca. Prijatelje pak, iako se teško mire s gubitkom, tješi što će barem znati gdje je Alenov grob.

Emil kaže da je Alen bio pažljiv i spor vozač, rijetko je pretjecao pa mu nije jasno kako je sletio s ceste. Pomišljali su, govori, da je žrtva kriminala, trgovine organima. No nisu mislili da je nastradao u prometu.

Braća Černeka zahvaljuju dobrovoljcima iz svih potraga, a posebno Buzećanima koji su subotnje traganje organizirali na terenu gdje je bio zabilježen posljednji signal s Alenova mobitela. Sa slovenskog repetitora jer je bližim hrvatskima to, sad se zna, priječio usjek. U Puli će biti obavljena obdukcija pa će se i službeno utvrditi identitet i uzrok smrti.

Naloženo je i vještačenje skutera te se očekuje da će taj nalaz, uz rezultate očevida s terena i obdukcije, rasvijetliti okolnosti pogibije. (net.hr)

Previous articleMaloljetnici provalili u dječji vrtić
Next articleMilenković: Svaki Barcelonin igrač u trenutku primanja lopte mora imati tri rješenja

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here