Home Sport Prijateljska utakmica: Rijeka – Maksimir 5:2

Prijateljska utakmica: Rijeka – Maksimir 5:2

481
0

Nogometaši Rijeke pobijedili su Maksimir (5:2), člana Treće HNL – središte, u trening utakmici odigranoj na pomoćnom igralištu u kampu HNK Rijeka. Bila je to utakmica u kojoj su u redovima Rijeke od prve minute krenuli igrači s nešto manjom minutažom u proteklim utakmicama.

Rijeka je utakmicu otvorila pokušajem Vuka (10′), te udarcem Bušnje (12′) kojega je ukrotio vratar Maksimira.

Između dvije akcije Rijeke, u 11. minuti, Maksimir je imao jednu odličnu priliku za kontru, ali Escoval je pravovremenom reakcijom osujetio opasnost.

Na drugoj strani i udarac Obregona u 16. minuti osujetio je vratar Mikulić i onda je Rijeka povela.

U 17. minuti Murić je gurnuo loptu za Brauta koji je, umjesto udarca, naciljao bliži kut – 1:0.

Samo minutu kasnije Murić je s desne strane ubacio i pronašao Vuka u kaznenom prostoru, a napadač Rijeke nije propustio priliku – 2:0.

U 26. minuti Ivan Smolčić je lijepo prošao po lijevoj strani, ušao u sredinu i potegnuo. Lopti je smjer promijenio lagani dodir braniča Maksimira, ali vratar Mikulić bio je siguran.

Na drugoj strani, u 28. minuti, dalekometni udarac Francekovića obranio je Frigan. Rijeka je do kraja prvog dijela imala još je nekoliko dobrih prilika, te je postignula jedan gol.

Prvo je u 38. minuti Mudražija odlično odigrao za Murića, koji je naciljao, ali vratnica se ispriječila.

Samo minutu kasnije Lepinjica je lijepim udarcem s distance zatresao mrežu – 3:0.

U 41. minuti Mudražija se našao sam pred vratima Maksimira, ali vratar gostiju izašao je kao pobjednik.

Drugi dio donio je i promjene u sastavima. U 50. minuti Bušnja je sjajno prošao i uposlio Vukčića kojem je preostalo pospremiti loptu u mrežu – 4:0.

Na drugoj strani i gosti su stigli do gola. U 52. minuti, nakon jednog ubačaja s lijeve strane pred gol Rijeke, Velkovski je skrenuo u vlastitu mrežu – 4:1.

Rijeka je do nove prilike stigla u 66. minuti. Vukčević je ubacio prizemno loptu, Abass ju je smirio i naciljao, ali greda je spasila goste.

U 79. minuti Prince je lijepo prošao po lijevoj strani, odigrao za Vukčića koji je petom proslijedio loptu za Abassa – 5:1.

Na drugoj strani odgovorili su gosti, Juraj Starčić je odličnim udarcem matirao Nwolokora, lopta je od grede završila u mreži – 5:2.

Rijeka – Maksimir 5:2

Pomoćno igralište u kampu HNK Rijeka. Sudac: Marin Rožman (Rijeka).

Strijelci: 1:0 Braut (17′), 2:0 Vuk (18′), 3:0 Lepinjica (38′), 4:0 Vukčić (50′), 4:1 Velkovski (52′-ag), 5:1 Abass (79′), 5:2 J. Starčić (82′).

RIJEKA: Frigan, H. Smolčić, I. Smolčić, Braut, Escoval, Murić, Lepinjica, Obregon, Vuk, Mudražija, Bušnja. Još su igrali: Galešić, Pavičić, Prince, Vukčević, Velkovski, Vučkić, Stanić, Tomečak, Selahi, Nwolokor, Abass.

MAKSIMIR: Mikulić, Jakopec, Rosandić, Bastalec, Mraković, Božić, Mamić, Krznar, Vidović, Franceković, Gašparac. Još su igrali: Kralj, Starčić, Lukić, Ivković, Kondres, Rojka, Soldić, Alili, Kukrika, Glavinić, Tarle, Saraf, Ljuboja, Zirdum, Atmani, M. Starčić, Kokanović, Kezerić, Relja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here