Home Vijesti Prijedlozi eko stožera Marišćina odbijeni, MBO u funkciji 2013?

Prijedlozi eko stožera Marišćina odbijeni, MBO u funkciji 2013?

1171
2

Gradonačelnik Vojko Obersnel primio je jučer predstavnike Kriznog eko stožera Marišćina i Mjesnog odbora Marčelji koji se mjesecima bore s nesnosnim smradom zbog primitivnog načina odlaganja otpada na Marčeljima. Obersnel je odbio prijedloge građana o prestanku baliranja smeća i reviziji projekta izgradnje odlagališta otpada na Marišćini te ponovio svoje stavove kako je odlaganje smeća u bale i legaliziranje nulte faze Marišćine jedina moguća opcija za zbrinjavanje komunalnog otpada Rijeke i riječkog prstena.

Prema Obersnelovim riječima, Grad Rijeka pokušat će ubrzati izgradnju MBO postrojenja za mehaničku i biološku obradu otpada u sklopu Centra za gospodarenje otpadom Marišćina, kako bi pogon mogao biti u funkciji do kraja 2013. godine

2 COMMENTS

  1. Obersnel nikad ne laže.On samo ponekad ne govori istinu. Marišćina će se taman početi riješavati dva mjeseca prije lokalnih izbora. Obersnel je “spasitelj”, On riješava sve. On je naš Mesija.

  2. baš me zanima kako,5 godina nisu bili sposobni ništa napravit,a za mbo treba po njihovim stručnjacima 22 mjeseca(godina i 10 mjeseci).Kako znamo iz iskustva da u ovom gradu sve što se počne gradit probije rok i po nekoliko puta,jasno je da je ovo priča SF tipa.On kupuje vrijeme,da se sve bale pfrebace gore,pokušava zatrpat sve te supstance u zemlju ,a kad to naptavi, zaboravite da će se ikad to ponovo vaditi i sortirati.Ja ne znam za tehnologiju koja može separirati naknadno mljeveni otpad koji trune godinama u zenlji.A ako i postoji tehnologija sigurno je daleko skuplja nego ovaj Mbo koji se je trabao graditi……..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here