Home Sport Prijetnje smrću riječkom sucu Bojanu Sobolu

Prijetnje smrću riječkom sucu Bojanu Sobolu

820
0

Nezadovoljstvo igrača i pomoćnog trenera NK »Mosor« Vika Lalića te predsjednika tog drugoligaškog kluba iz Žrnovnice Vinka Barbarića eskaliralo je nakon utakmice odigrane u subotu popodne podno Mosora: napali su naime suce nakon posljednjeg zvižduka utakmice protiv Suhopolja, direktnih konkurenata za opstanak u ligi od kojih su u posljednjim trenucima primili gol za konačnih 0:1.

Čini se da je upravo taj primljeni gol bio razlog nezadovoljstva domaće ekipe pa je Lalić (svojedobno igrač »Hajduka«) ispred svlačionice ušao u obračun s glavnim sucem utakmice, Bojanom Sobolom (32) iz Rijeke. Verbalno je napao suca, prijetio mu ubojstvom, uništenjem automobila, krenula je bujica uvreda te se činilo i da će fizički nasrnuti na Riječanina.

U napadu ga je spriječio pomoćni sudac S. L. (32) iz Podstrane koji ih je krenuo rastavljati i pomoći kolegi, no njega je onda u »kravatu«, za vrat, uhvatio predsjednik Barbarić. Prema policijskom izvješću, suci su se ipak nekako izvukli iz nimalo bezazlene situacije i zabarikadirali u svlačionici, gdje su se zaključali i čekali policiju da bi mogli napustiti stadion.

Protiv igrača i funkcionera NK »Mosor« policija je podnijela prekršajnu prijavu po Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, no nije isključeno niti da će nakon provedene obrade ići i kaznene prijave. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here