Home Vijesti Primopredaja tankera “Vinjerac” u 3. maju

Primopredaja tankera “Vinjerac” u 3. maju

806
1

U Brodogradilištu 3. maj u tijeku je primopredaja broda Vinjerac za Tankersku plovidbu iz Zadra. Nakon Velebita, ovo je drugi tanker za prijevoz nafte, naftnih prerađevina i kemikalija nosivosti 51 800 tona za zadarskoga brodara iz serije od četiri jednaka tankera ugovorena 2007. godine. Tanker Pomer isporučen je Uljanik plovidbi iz Pule.

U riječkome škveru gradi se i posljednji tanker iz ugovorene serije. Izgradnju sva četiri broda, prema sporazumu kojem je kumovala Vlada, financiralo je brodogradilište kreditom od 220 milijuna dolara uz naplatu od brodara prilikom isporuke, i to po trenutnoj tržišnoj vrijednosti koja se kreće oko 35 milijuna dolara. (radio rijeka)

1 COMMENT

  1. Radio Rijeka,državni radio,glasilo SDP.-a.Takozvani novinari javljaju o porinuću još jednog broda u 3.Maju. Uspjeh u 21.
    stoljeću napraviti brod? Novinari ne javljaju koliko je taj brod plaćen kao i najvažnije da li će i građani Hrvatske morati
    dodavati novac kroz proračun, kao što je to bilo do sada, jer je ukupna cijena premašila ugovorenu. Ako će građani i dalje dodavati onda novinari nisu niti profesionalci, ni novinari već sluge.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here