Home Sport Primorjaši pregazili i Mladost

Primorjaši pregazili i Mladost

1114
0
mladostprimorje
vaterpolo-primorje.hr

Nakon puna 42 dana izbivanja iz domaćeg bazena, Primorje se vratilo svojoj publici i pokazalo da je spremno nastaviti sezonu u velikom stilu. Protiv uvijek neugodne zagrebačke Mladosti, riječani su zabilježili dvadesetu uzastopnu pobjedu. Igrači trenera Asića ušli su odmah ozbiljno u utakmicu i zahvaljujući raspoloženom Frani Vičanu, koji je samo u prvoj četvrtini sakupio 6 obrana (13 do kraja utakmice), uspijeli su zaključiti prvu dionicu sa tri gola razlike (4-1). Zanimljivo je i to da je golman Mladosti Josip Pavić, proglašen najboljim vaterpolistom svijeta, prvu loptu obranio tek krajem 14. minute, kada je Primorje vodilo 5-2, da bi utakmicu ipak završio s 8 obrana, obranivši i peterac Danielu Vargi nekoliko sekundi prije kraja. To je ujedno i rezultat kojim se išlo na poluvrijeme.

Gromovitom trećom četvrtinom, Primorjaši su se odljepili na 10-3 a u toj se fazi posebno istaknuo Sandro Sukno s tri pogotka, dok je Vićan nastavio nizati obrane i uljevao sigurnost u ekipu. U posljednjoj su cetvrtini domaći igrači dokrajčili zagrepčane, nanjevši im težak poraz od 15-4.

PRIMORJE EB – MLADOST 15:4 (4:1,1:1, 5:1, 5:1)

PRIMORJE EB: Vićan (13 obrana), Obradović 1, Paškvalin,Krapić 3, De. Varga 3, Sukno 4 (1), Muslim, Jelača, Da. Varga 1, Barać, Šetka, Garcia 1, Križanec (obrane), Buljubašić 2. Tr.: Ivan Asić.
MLADOST: Pavić (8 obrana), Radu, I. Milaković, I. Živković, Martinić, D. Živković, Gagulić, K. Milaković 1, Pavičić, Divković, Vukičević 2, Bukić, Marcelić, Miloš 1. Tr.: Vjekoslav Kobešćak
Suci: Boris Margeta (Kranj), Matjaž Rakovec (Ljubljana)
Bazen na Kantridi, gledatelja 1.000.
Igrač više: Primorje EB 11/6, Mladost 6/2.
3 osobne greške: K. Milaković 25′, Vukičević 31′, Jelača 31′.
Peterci: Primorje EB 2 (1), Mladost 0 (0).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here