Home Vijesti Pritvoren 70-godišnjak zbog upućenih prijetnji oružjem

Pritvoren 70-godišnjak zbog upućenih prijetnji oružjem

766
0

Danas je u sjedištu Policijske uprave primorsko-goranske u Rijeci održana konferencija za medije o završenom kriminalističkom istraživanju. Riječ je o istraživanju koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Crikvenica u suradnji sa Službom organiziranog kriminaliteta PU primorsko-goranske nad 70-godišnjim hrvatskim državljaninom, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje oružjem.

Na konferenciji su sudjelovali načelnik Policijske postaje Crikvenica, Dražen Zekić i voditelj Službe organiziranog kriminaliteta PU primorsko-goranske Vlado Kovalčik.

U obraćanju medijima voditelj Kovalčik upoznao ih je s činjenicama kako se 70-godišnjeg hrvatskog državljanina sumnjiči da je kazneno djelo prijetnje počinio u dva navrata tijekom travnja i lipnja ove godine na području Bribira kada je 43-godišnjem hrvatskom državljaninu prijetio oružjem. Dodao je pritom da je u koordinaciji s Općinskim Državnim odvjetništvom  u Rijeci, temeljem naloga suca istrage Istražnog centra Županijskog suda u Rijeci, provedena pretraga doma i prostorija koje 70-godišnjak koristi na širem području Novog  Vinodolskog gdje je pronađena veća količina oružja i streljiva, a koje je  počinitelj nedozvoljeno posjedovao.

Od oružja je pronađeno vojno i lovačko oružje (dvije AP  M-70 “kalašnjikov“, puška M-59/66 tzv.“papovka“, vojni poluautomatski snajper M-76  i dvije lovačke puške dvocijevke ) te više od 1500 komada različitog streljiva. Zanimljivo je da se dio oružja nalazio u prerađenoj boci namijenjenoj držanju tehničkog plina dušika, dok je streljivo pronađeno u dva prerađena ručna vatrogasna aparata. Time je 70-godišnjak ostvario i elemente kaznenih djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Zbog navedenih kaznenih djela počinitelj je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo prijetnje, kao i za dva kaznena djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te je predan pritvorskom nadzorniku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here