Home Vijesti Priveden Indexov novinar Gordan Duhaček

Priveden Indexov novinar Gordan Duhaček

1294
0

Policija je jutros privela Indexovog novinara Gordana Duhačeka.

Duhaček je sinoć sam stigao na razgovor u policijsku postaju u Heinzlovoj. No, jutros je priveden u Zračnoj luci Franjo Tuđman.

Duhaček je priveden zbog dvije objave na svom Twitteru. Jedna objava potječe iz srpnja prošle godine, a druga je od prije nekoliko tjedana, javlja Index.

U prvoj je, usput, spomenuta riječ ACAB.

Drugi sporan tweet je satirična obrada pjesme “Vilo Velebita”, koju je na svom Twitteru preimenovao u “Govna Velebita”. Duhaček je pjesmicu na Twitteru objavio u kolovozu, a odmah je prijavljen.

“Ispričao je i kako su ga na podu poprskali suzavcem te kako su ga u policijskom automobilu govorili da mu se ovo dešava jer se opire sistemu, jer nije poslušao njihovu naredbu istog trenutka te kako su oni najviši zakon i sl.” Nedajbože da se itko opire sistemu. ACAB!”, napisao je Duhaček u srpnju 2018. godine na Twitteru.

Riječ je bila o policijskoj intervenciji u jedan zadarski fast food, a o čemu se tih dana intenzivno pisalo.

Što se tiče Duhačekove satirične obrade pjesme “Vilo Velebita”, on je pjesmicu “Govna Velebita” na Twitteru objavio u kolovozu, a odmah je prijavljen.

“Domoljubi su me zbog persiflaže “Vile Velebita” prijavili policiji, pa se sada jedan inspektor bavi tim “slučajem”.

Pričao sam upravo s gospodinom, bio je korektan. Eto na što domoljubi troše ograničene resurse hrvatske policije. Ah, domoljubna je glupost beskonačna”, napisao je Duhaček tada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here