Home Najnovije Privedena četvorica nogometaša zbog optužbi za seksualni napad

Privedena četvorica nogometaša zbog optužbi za seksualni napad

108
0
f 32718953 1280
f 32718953 1280

Četvorica nogometaša argentinskog prvoligaša Velez Sarsfielda su privedena u ponedjeljak pod optužbama za seksualni napad na sportsku novinarku u jednom hotelu. Optuženi su urugvajski golman Sebastijan Sosa (37), paragvajski veznjak Jose Florentin (27), argentinski branič Brian Cufré (27) i njegov sunarodnjak, napadač Abijel Osorio (21). Sva četvorica su stavljena u pritvor na 48 sati dok sud ne odluči o daljnjim mjerama tokom istrage.

Tužiteljica, 24-godišnja sportska novinarka, tvrdi da ju je Sosa pozvao u hotelsku sobu u Tucumanu na sjeveru Argentine dok je Velez bio na gostovanju i odigrao remi s lokalnim Atleticom 2. ožujka. U sobi su bila i ostala trojica muškaraca. Novinarka je izjavila da je popila nekoliko pića nakon čega joj se zavrtjelo u glavi. Legla je u krevet, nakon čega su je navodno četvorica nogometaša silovala. Advokati žrtve tvrde da se radi o “seksualnom napadu s teškim snošajem od strane dvije ili više osoba”.

Odvjetnica žrtve, Patricia Neme, tvrdi da postoji dovoljno dokaza za traženje istražnog zatvora za uhićenu četvoricu, jer imaju sredstava za bijeg ako pokušaju izbjeći suđenje. Drugi odvjetnik, Juan Robles, potvrđuje da bi pritvor trebao biti potvrđen uskoro.

Sosa je 8. ožujka na Instagramu opovrgnuo optužbe: “Odbacujem nasilje bilo koje vrste. Poštujem fizički i seksualni integritet svake osobe. Vjerujem u brzu akciju pravde”, poručio je tada Sosa, dok se njegovi suigrači nisu oglašavali.

Velez Sarsfield je objavio priopćenje o suspenziji ugovora četvorice igrača i pokretanju interne istrage. “Klub ponavlja svoju najdublju zabrinutost zbog prijavljenih događaja koji su suprotni principima i vrijednostima naše institucije”, stoji u priopćenju jednog od najuspješnijih argentinskih klubova koji je 10 puta bio prvak Argentine, te je 1994. osvojio i Copa Libertadores, te nakon toga pobijedio pobjednika Lige prvaka, Milan, u Interkontinentalnom kupu u Tokiju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here