Home Vijesti Procurio video trenutka kada je Pašinjan posramio Putina i Lukašenka, diktatori ostali...

Procurio video trenutka kada je Pašinjan posramio Putina i Lukašenka, diktatori ostali u šoku!

75
0

Jučer je svjetskim medijskim eterom odjeknula vijest da je armenski premijer Nikol Pašinjan dao oduška svojoj frustraciji zbog neuspjeha sigurnosnog saveza predvođenog Rusijom da pritekne u pomoć njegovoj zemlji suočenoj s onim što je nazvao agresijom Azerbajdžana.

Armenski premijer doveo je u pitanje učinkovitost šestočlane Organizacije ugovora o zajedničkoj sigurnosti (CSTO) u oštrim uvodnim riječima na summitu kojemu je nazočio ruski predsjednik Vladimir Putin, ali i bjeloruski diktator Aleksandar Lukašenko.

Rusija, dominantni igrač u CSTO-u, dugo je bila glavni arbitar na južnom Kavkazu, koji graniči s Turskom i Iranom, gdje su Armenija i Azerbajdžan vodili dva velika rata od raspada Sovjetskog Saveza 1991.

Ali dok se Rusija bori u svom devetomjesečnom ratu u Ukrajini, riskira gubitak utjecaja u dijelovima bivšeg Sovjetskog Saveza koje je dugo smatrala svojom sferom utjecaja. U rujnu su se rasplamsale borbe između Armenije i Azerbajdžana, a dvije su strane rekle da je ubijeno više od 200 vojnika.

“Deprimirajuće je što članstvo Armenije u CSTO-u nije odvratilo Azerbajdžan od agresivnih akcija”, rekao je Pašinjan na sastanku u glavnom gradu Armenije Erevanu.

“Do danas nismo uspjeli donijeti odluku o odgovoru CSTO-a na agresiju Azerbajdžana protiv Armenije. Ove činjenice ozbiljno štete imidžu CSTO-a kako unutar naše zemlje tako i izvan njenih granica, i to smatram glavnim neuspjehom armenskog predsjedanja CSTO-om.”

Armenija je zatražila pomoć od organizacije u rujnu, ali je dobila samo obećanje da će poslati promatrače. Pašinjan je to suprotstavio brzoj odluci Saveza u siječnju da pošalje trupe u članicu CSTO-a Kazahstan kako bi pomogli predsjedniku Kasim-Jomartu Tokajevu da preživi val nemira.

Da stvar bude još luđa, danas je procurio vidio kako je Pašinjan naprasno prekinuo sastanak, bez ikakve potpisane deklaracije, ostavivši Putina i Lukašenka bez riječi. Pogotovo je u šoku bio bjeloruski diktator kojemu ništa nije bilo jasno.

– Neću ništa potpisati, sastanak je završen – rekao je Pašinjan na opće iznenađenje dojučerašnjih saveznika.

Previous articleFIFA popustila pod pritiskom: Katar više neće braniti nošenje duginih boja
Next articleZgodna djevojka je ušla u trgovinu, uzela hranu i podigla haljinu: Majko mila, je li ovo realno? (FOTO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here