Home Kolumne Prodaja HNK Rijeke

Prodaja HNK Rijeke

1085
2

“Rijeka mora dobiti novog vlasnika”. Tim biranim riječima je predsjednik našeg lokalnog i voljenog nam kluba najavio još jednu “privatizaciju”. I koliko god smatrali 3. maj važnijim od nekog nogometnog kluba (što i jest,jer brodogradilišta donose kruh i rad ovom gradu), riječke političke “alfe i omege” su došle do “fantastične” ideje prodaje još jednog riječkog “brenda”. Nakon “kruha” (3. maj) izgleda da ćemo ostati i bez “igara”…

Ne bih htio ispasti dežurni zlobnik ili pesimist, ali hoće li HNK Rijeka ići u prodaju po staroj riječkoj HDZ-ovskoj “recepturi” od “prodaje” (čitaj pljačke) po jednu kunu, ili će građani ili grad i dalje biti većinski vlasnici (svojega) kluba?

Poznavajući HDZ i mentalitet te stranke, ne treba biti preveliki optimist oko budućnosti našega kluba. “Rijeka” je pod nažalost (poput Orijenta i svih riječkih sportski društava) postala doslovce uteg ovome gradu.

Ako su razlog privatizacije loši rezultati u prvenstvu, zašto čelnici kluba nisu još shvatili da problem nije u vlasniku već u nedostatku sportskog direktora, vizije kluba, ozbiljnosti,itd…Te pojedinosti ovise prvenstveno o predsjedniku koji umjesto da vodi odgovorno vlastiti klub, doslovce “pere ruke” pred svakim problemom relativizirajući sve kao “nedostatak privatnog kapitala”.

Vođenje poduzeća i ne ovisi samo u porijeklu investicijskog kapitala ili vlasnika,već i od rada uprave ,direktorima, radnicima (odnosno igračima),itd…Možda bi gospodin Frančišković trebao prije preispitati rad svojih podređenih i dovesti sposebne ljude,a tek onda govoriti o nužnosti privatizacije, prodaje…

Neki će sigurno povjerovati da bi privatni vlasnik bolje vodio “Rijeku” od sadašnjih predsjednika i direktora, zaboravljajući onu gore spomenutu “malu tanku vezu” između “Rijeke” i brodogradilišta 3. maj . Naime,i jedni i drugi su godinama imali tradicionalne “hadezovske” uprave i samim time dovedeni u loše stanje iz kojeg se uvijek nudi isti izlaz: privatizacija!

Ta naočigled “slučajna” sličnost između našeg nogometnog kluba i brodogradišta dovoljno govori o načinu rada svih gradskih poduzeća i društava koji umjesto da izaberu uprave i predsjednike po sposobnostima, dovedu ljude ovisno o političkoj pripadnosti…A znamo kakvi su rezultati takvih “uprava”…(livio defranza)

2 COMMENTS

  1. Napusite se Kurcine! Rijeka moze pripadati samo Rijecanima! A ova govna iz uprave ne bi se smjeli ni priblizit Kantridi!

  2. alo ljudi,,posto je danas novac u prvom redu,,u svemu,,pa tako i u nogometu,,i vođenju nogometnih klubova,,nađite ozbiljne sponzore ,bogate i razumne ljude na vlast,ljude koji vole Rijeku,takvim ljudima odiše citavi Kvarner,jer nastavi li se ovako,,rijeka nogometa brzo će isušiti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here