Home Vijesti Program Kukuriku koalicije: Nema smanjenja broja općina ni regionalizacije

Program Kukuriku koalicije: Nema smanjenja broja općina ni regionalizacije

1088
4

Savez za promjene ili Kukuriku kaoalicija još javnosti nije predstavila svoj predizborni program, ali neki njegovi dijelovi već su iscurili u javnost. Neki od planova gospodarskog programa SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-u odnose se na subvencije mirovinskog i zdravstvenog doprinosa – piše Jutarni list. Ako osvoje vlast, trenutna oporba planira iz državnog proračuna pokriti prvu godinu doprinosa za svakog novozaposlenog radnika. Drugu godinu država bi pokrila polovicu doprinosa, a treću bi poslodavac doprinose preuzeo na sebe.

Jedinice lokalne samouprave profitirale bi sa 100-postotnim (umjesto dosadašnjih 79 posto) porezom na dohodak, a od poreza na dobit ugrabile bi 90 posto – što je dio politike decentralizacije. Kukuriku koalicija smatra da broj općina u Hrvatskoj ipak nije potrebno smanjivati, a odustaje se i od regionalizacije, odnosno smanjenja broja županija. U Kukuriku predizbornom planu je tek prijedlog da se Hrvatska podijeli u pet statističkih regija.

4 COMMENTS

  1. Ništa od zmijolikog Zoke i kompanije neće oni niti dobit priliku da išta sastavljaju.

  2. Pa tko može ovima vjerovati, kao oporba nisu ništa radili niti ponudili nešto novo i konkretno. Ispada da nam je svima bolje da HDZ ostane i dalje na vlasti.

  3. Kako sdp može zastupati regionalizam kada su učinili sve za uništenje regije koja im je svojevremeno dala povjerenje.
    Oni su veći centralisti od centralističkog hdz-a.
    Možeš neko vrijeme lagati neke ljude ali ne možeš svo vrijeme lagati sve ljude.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here