Home Mozaik Projekt Bike Rijeka osvojio drugo mjesto!

Projekt Bike Rijeka osvojio drugo mjesto!

935
0

bikerijeka_rijekaProjekt Bike Rijeka ušao je u uži krug za nagradu Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih naroda (UNWTO). Već samim time, Turistička zajednica grada Rijeke dobila je veliko priznanje, a s dodjele, koja je održana u Madridu, Riječani se vraćaju s nagradom.

Nakon ulaska u finale za prestižnu nagradu za izvrsnost i inovacije u turizmu početkom godine, projekt Bike Rijeka osvojio je drugo mjesto. U ime Turističke zajednice grada Rijeke, turističkih zajednica Riječkog prstena, kreativne agencija Molekula i agencije Promotiv, nagradu su preuzeli Jasmina Hatežić iz kreativne agencije Molekula i Dominik Damiš iz riječke turističke zajednice.
Svjetska turistička organizacija svake godine raspisuje natječaj za inovativne projekte iz cijeloga svijeta, a u kategoriji UNWTO nagrade za inovacije u istraživanju i tehnologiji ove je godine prvo mjesto osvojio Itaipu Complex, brazilski projekt koji promovira teritorijalni razvoj baziran na turizmu, dok drugo mjesto dijele projekt Bike Rijeka i online platforma za medicinski turizam iz Republike Koreje.

UNWTO nagrade su vodeće u globalnom turističkom sektoru. Nagrada u kategoriji Inovacije u istraživanju i tehnologiji odlikuje vizionarske pionire čija je inicijativa pomogla privatnom sektoru, zajednici, destinaciji ili zemlji u povećanju mogućnosti vezanih za korištenje tehnologije i napredovanje u razvoju održivog turizma. Nagrada prepoznaje inspirativne znanstveno-istraživačke projekte ili inicijative u tehnološkim inovacijama, koje su dokazano učinkovite u praktičnim aplikacijama i mjerljivog su utjecaja u sektoru turizma.

Projekt Biciklističke transverzale Riječkog prstena „Bike Rijeka“ pokrenut je u lipnju 2014. godine s ciljem kvalitetnije promocije Turističke zajednice grada Rijeke i turističkih zajednica Riječkog prstena, a objedinjava postojeće biciklističke staze, ali i novoosmišljenu stazu koja povezuje sve gradove i općine Riječkog bike_aplprstena – biciklističku transverzalu.

Podsjetimo, u zajedničkom projektu uz Turističku zajednicu grada Rijeke sudjelovale su kreativna agencija Molekula i agencija Promotiv, kao i turističke zajednice Riječkog prstena – Grada Bakra, Grada Kastva, Grada Kraljevice, Općine Čavle, Općine Jelenje, Općine Kostrena, Općine Viškovo te Općina Klana. Projekt je također prepoznat i sufinanciran od strane Hrvatske turističke zajednice.

Uz UNWTO nagradu, projekt Bike Rijeka već je osvojio i 2. mjesto u kategoriji „Electronic maps and travel guides“, tj. elektroničkih karata i turističkih vodiča na 12. Međunarodnom kartografskom festivalu Tourmap održanom u srpnju 2015. u Pragu, u Republici Češkoj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here