Home Sport Prvo europsko natjecanje u sinkroniziranom plivanju za muškarce; sudjelovao i natjecatelj iz...

Prvo europsko natjecanje u sinkroniziranom plivanju za muškarce; sudjelovao i natjecatelj iz ex-Yu

335
0

Ovih dana bit će održano prvo pojedinačno natjecanje u sinkroniziranom plivanju za muškarce. Španjolac Fernando Diaz Del Rio, Srbin Ivan Martinović i Talijan Giorgio Minisini, prvi su trojac na svijetu koji će se natjecati samo u tehničkoj vježbi, najnovijoj disciplini u gustom rasporedu sinkroniziranog/umjetničkog plivanja.

Naprotiv, oni su muškarci koji moraju rušiti barijere, muškarci koji se pokušavaju afirmirati u svijetu žena (u kojem ne manjka sljedbenika koji nerado cijene ulazak muškaraca). Giorgio, koji je prije mjesec dana bio dvostruki svjetski prvak s mješovitim dvojcem, u paru s Lucreziom Ruggiero, sada se okušava i sam. Ima široka ramena, razdoblje u kojem se osjećao neobičnim je (srećom) iza njega; pitanja upućena njegovim trening partnericama (“A je li on homoseksualac, zar ne?”, Odgovor je uvijek bio isti: ne ) činila su kao teški primitivizam.

Naravno, finale sa samo tri predstavnika je dokaz koliko pokret još treba rasti, ali Giorgio je siguran «da današnja djeca žive u potpuno drugačijoj stvarnosti, za njih je ovaj sport konsolidirana stvarnost». U Rimu, po tko zna koji put, predstavlja tematsku vježbu “A Plastic Sea”, glazbu s tekstom inspiriranu riječima Davida Attenborougha, britanskog znanstvenog pisca i prirodoslovca, koji se fokusira na uništavanje morskih ekosustava. Suci ga nagrađuju ocjenom 85,7033, tu je i ponor sa Španjolkom Diaz Del Rio koja se zaustavlja na 79,4951 i Srbinom Martinovićem na 58,8834.

Previous articleOptužnica protiv ‘kralja Korza’ – zašto osumnjičenici nisu u istražnom zatvoru i koja je u svemu uloga ex ministra Marića?
Next articleUkrajinci uništili sjedište Wagnera

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here