Home Vijesti Optužnica protiv ‘kralja Korza’ – zašto osumnjičenici nisu u istražnom zatvoru i...

Optužnica protiv ‘kralja Korza’ – zašto osumnjičenici nisu u istražnom zatvoru i koja je u svemu uloga ex ministra Marića?

2276
0
Fotomontaža Fb Riječki pokret otpora: Slavica Šota privodi Mirka Pavičića

Blaž Pavičić i njegov puno poznatiji otac Mirko Pavičić, kojega još zovu i ‘Kralj korza’, prije nekoliko dana optuženi su za utaju poreza tešku više milijuna kuna. Da je optužnica podignuta Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci potvrdilo je ne navodeći identitet okrivljenika ali do informacija su prvi došli u Riječkom pokretu otpora i podijelili ih s medijima i javnošću.

Pavičići su se u fokus javnosti vratili nakon što je lani Zdravko Marić, tada još aktivni ministar financija, proveo dio ljetovanja na jahti Blaža Pavičića.

Protiv Mirka Pavičića i njegovog sina Blaža podignuta je optužnica teška ukupno oko 2,7 milijuna kuna. U pitanju je porez kojeg poduzetnici, kako tvrdi tužiteljstvo, nisu platili, te su za taj iznos oštetili državni proračun. Zanimljivo je da optužnica stiže nedugo nakon ostavke Zdravka Marića, iako je na sumnje koje se u njoj spominju ukazivano prije više od deset godina.

Osim službenog priopćenja iz općinskog odvjetništva, javnost je ostala uskraćena za sve druge detalje. ‘Kralj korza’ se kupa i ne daje izjave za medije, a pitanja koja se postavljaju u javnosti se povećavaju eksponencijalnom brzinom.

Ulogu svojevrsnog javnog servisa umjesto policije, pravosuđa i medija preuzela je neformalna organizacija Riječki pokret otpora koja godina podnosi prijave i prikuplja dokumentaciju vezanu uz Pavičićevo poslovanje.

Na njihovoj facebook stranici poručuju da je objavljena optužnica tek vrh ledenog brijega. Također postavljaju pitanje zašto osumnjičenici nisu u istražnom pritvoru zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Posebna priča je uloga bivšeg ministra Marića čiji je naprasni odlazak s funkcije, tvrde u Pokretu, direktno povezan s njegovom povezanošću s Pavičićima.

Previous articleCetinjski monstrum prije masakra krenuo u crkvu: Ubijao po narudžbi, 15 dana ranije napravio nešto jezivo
Next articlePrvo europsko natjecanje u sinkroniziranom plivanju za muškarce; sudjelovao i natjecatelj iz ex-Yu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here