Home Vijesti ANKETA: Psi na radnom mjestu, sve više kompanija kažu “Da”: njihovo prisustvo...

ANKETA: Psi na radnom mjestu, sve više kompanija kažu “Da”: njihovo prisustvo ima pozitivan utjecaj na rezultate

220
0

Sve više tvrtki pristaju na mogućnost da zaposlenici dođu na radno mjesto sa svojim četveronožni prijateljima. Prema nekim istraživanjima, psi čine radnu klimu opuštenijom i poboljšaju radnu efikasnost i kreativnost.

Jeste li ikada razmišljali o tome da svog psa dovedete u ured? Odnosno, umjesto da ga ostavljate kod kuće cijeli dan, ili plaćate nekome da ga odvede na pišanje, ili trčite da ga odvedete u šetnju za vrijeme ručka… da ga držite u uredu, da vam pravi društvo. Ako vam se sviđa ideja, imamo dobre vijesti za vas! Prema pisanju talijanskih medija, ovaj trend je već prisutan u Italiji, gdje mnoge tvrtke počinju počinju pristati na mogućnost da zaposlenici dođu na radno mjesto sa svojim kućnim ljubimcima.

Na primjer, u gradu Cremi blizu Milana je od listopada počelo testno razdoblje za općinske zaposlenike, kako bi se analiziralo utjecaj kućnih ljubimaca na radne rezultate. Trenutno u općinskoj zgradi redovno dolazi četiri psa i “Nije bilo kritičnih problema. Naprotiv, prisutnost šteneta pomaže u stvaranju pozitivne atmosfere, ne uzimajući u obzir da su vlasnici mirniji jer znaju da pas nije sam kod kuće, “, objasnila je za list Repubblica gradonačelnica Stefania Bonaldi. Dakle, nitko nije obavio nuždu na službenim papirima, niti je pojeo punjač ili popišao se na šefove cipele. Super vijest.

Kakva je situacija u obližnjem Milanu? U zgradi općine Palazzo Marino Pravilnik za dobrobit i zaštitu životinja, odobren 2020., predviđa mogućnost dovođenja psa u ured. „Dovođenje pasa donosi mir zaposleniku, priliku je da se opusti od napetosti koja se često može pojaviti na radnom mjestu“, potvrdila je Paola Foschi, voditeljica Općinskog ureda za životinje. Zeleno svjetlo stiglo je i sa Sveučilišta u Veroni, prema kojem bi kućni ljubimac u uredu pogodovao dobrobiti zaposlenika, smanjio njihov stres i povećao razinu tjelesne aktivnosti. Općenito, veća vedrina i sreća zaposlenika. Naravno, treba imati dozu razuma i poštivati ​​neka osnovna pravila, ali to se može regulirati.

Da biste psa doveli na radno mjesto oni moraju biti vakcinirani i prije svega moraju biti srednje veličine. Prekrasni zlatni retriveri, su možda preveliki za dovođenje na radno mjesto. Još jedna obaveza: vlasnik mora imati brnjicu pri ruci. Ne brinite, ne morate ju stalno koristiti, već samo ako vam zatreba. U svakom slučaju nadležna osoba će uvijek odlučivati ​​hoće li ljubimca pustiti ili ne, no ako vas to zanima, razgovarajte s nadređenima. Ako ih ne uvjerite, javite im da su brojna istraživanja (kao što je PAWrometer – Pets at Work mreže veterinarskih klinika The Banfield Pet Hospital, provedena na 1000 zaposlenika i 200 menadžera ljudskih resursa američkih tvrtki) pokazala da 4 od 5 tvrtki koje primaju životinje u ured, potvrdile konkretne prednosti za poslovnu klimu.

I ne samo to: kada je vaš ljubimac uz vas, prema istraživanju, on poboljšava vaš radni učinak. Eto; smireniji ste, opušteniji, kreativniji i znate da držanje životinje poboljšava socijalizaciju. I ne manje važno, donose radost. Zapravo, u nekim zemljama postoji postoji posebni dan u godini posvećen prisutnosti kućnih ljubimaca na poslu: Take your dog to work day, engleski blagdan nastao 1999. godine, i slavi se trećeg petka u lipnju. Taj dan se slavi prisutnost kućnih ljubimaca u uredu. Kako vam se čini… Možete li zamisliti vlastitog psa ispod vašeg radnog stola? (Repubblica/Il milanese imbruttito)

Podržavate li prisustvo pasa na radnom mjestu?
Previous articleEkstremna mjera ili razuman potez: Novi Zeland planira potpuno zabraniti prodaju cigareta mlađim generacijama
Next articleGorski kotar: održiva cjelogodišnja destinacija dominira u višim kategorijama

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here