Home Vijesti Putin će biti poslan u sanatorij kako bi izbjegao državni udar?

Putin će biti poslan u sanatorij kako bi izbjegao državni udar?

243
0

Vladimir Putin bi do sljedeće godine mogao biti smješten u ustanovu za liječenje ljudi s kroničnim bolestima, tvrdi Sir Richard Dirlav, bivši viši šef britanske obavještajne službe MI6.

Imao je niz tvrdnji o zdravlju ruskog čelnika, a neki izvještaji upućuju na to da boluje od raka, te da je bio podvrgnut kemoterapiji i liječenju steroidima. Drugi izvještaji, međutim, tvrde da Putin boluje od Parkinsonove bolesti ili demencije u ranoj fazi.

Govoreći u podcastu One Decision, bivši šef britanske tajne obavještajne službe rekao je da će Putin uskoro napustiti dužnost kako bi dobio medicinsku skrb te da će do sljedeće godine biti poslan u sanatorij, prenosi Mirror.

– Mislim da će do 2023. otići, vjerojatno u sanatorijum, iz kojeg neće izaći kao čelnik Rusije. Ne kažem da neće napustiti lječilište, ali više neće biti čelnik Rusije. To je način da se stvari pomaknu bez državnog udara – rekao je bivši šef MI6.

Dirlav je rekao da Rusija možda počinje mijenjati mišljenja stručnjaka, što bi moglo ukazivati ​​na promjenu.

– Ne mislim da se javno mnijenje u Rusiji još uvijek stvarno mijenja, ali mislim da bi se stručno mišljenje moglo početi mijenjati – rekao je.

Stručnjak je također rekao da je bio “prilično začuđen” kada je čuo posljednju Putinovu reakciju na planove Švedske i Finske za ulazak u NATO i nagađao da je negdje u tom stroju “promjena raspoloženja”.

– Putin je rekao da dok NATO ne otvori vojne baze u Švedskoj i Finskoj, njihov ulazak u NATO neće biti problem za Rusiju… Mislim da bi moglo biti znakova promjena – nastavio je Dirlav.

Ističe i da postoje “neke vrlo čudne fotografije Putina” i nazvao je “prilično čudnim” njegovo udaranje nogama tijekom nedavnog sastanka. Nagađao je da dolazi “kraj režima u Rusiji”, ali da “to ne znači da će on nestati”.

– Ono što ja kažem je da će se tijekom iduće godine, možda 18 mjeseci, sve raspasti. Nema sumnje da je ovaj ukrajinski pothvat katastrofa. Gospodarstvo je u kaosu, sankcije će stvarno početi gristi u sljedećih tri do šest mjeseci, inflacija će biti jako visoka i iznad toga, vojno je to potpuni fijasko – ističe Dirlav.

Putinovo zdravlje pogoršava se više od pet godina, pokazuje nova istraga o zdravstvenom stanju predsjednika Rusije, koji od 2017. tjednima nestaje iz očiju javnosti. Nezavisna ruska medijska kuća Proekt provela je studiju i pomno pregledala njegove izostanke, kao i posjete liječnicima specijalistima.

Tajni posjeti liječniku u posljednjih pet godina dokazuju da mu se zdravlje već neko vrijeme pogoršava, prenosi Express.co.uk. Bivši špijun Christopher Steele, koji je vodio odjel za Rusiju u MI6 u Londonu, također kaže da je Putin teško bolestan i da mu je sada potrebna medicinska njega non-stop.

Smatra da je tajanstvena bolest koja je mučila predsjednika (69) ostavila Kremlj u neredu jer balansiraju između Putinovog zdravlja i rata u Ukrajini.

– Stalno je u pratnji tima liječnika. Sastanci Vijeća sigurnosti, koji bi trebali trajati sat vremena, zapravo su podijeljeni u nekoliko sekcija, izlazi i dobiva nekakav tretman između tih sekcija. Dakle, očito je da je teško bolestan – nije jasno koliko je terminalno ili neizlječivo, ne možemo biti potpuno sigurni. Ali to svakako ima vrlo ozbiljan utjecaj na rukovodstvo Rusije u ovom trenutku – podsjećamo, rekla je prošlog tjedna poznata televizijska kuća Edie Mair.

Previous articleGradonačelnik kolaboracionist kojeg su imenovali Rusi bori se za život nakon napada
Next articleDinamo: Dosta je nasilja koje provodi Torcida

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here