Home Vijesti Putin potpuno izgubio živce, Lavrova nazvao ‘seronjom’!

Putin potpuno izgubio živce, Lavrova nazvao ‘seronjom’!

324
0

Iako su Rusija i Kina prije početka rata u Ukrajini obznanile da njihovo prijateljstvo ‘nema granica’, Peking oklijeva pomoći Rusiji u ublažavanju posljedica sankcija

Ruski predsjednik Vladimir Putin navodno je sasuo bujicu uvreda na račun kineskog predsjednika Xi Jinpinga zbog njegovog neuspjeha u pomaganju oko suzbijanja sankcija koje su zapadne zemlje nametnule Rusiji zbog invazije na Ukrajinu, piše The Sun.

Kineski predsjednik Xi jedan je od Putinovih najbližih saveznika te nije osudio rusku invaziju na Ukrajinu. Ipak, izvješća pokazuju da Rusiju frustrira izostanak kineske financijske i tehnološke pomoći, koja je trebala pomoći ublažavanju širokog spektra sanckija koje su SAD-a, Velika Britanija i EU nametnule Rusiji.

Prema izvorima telegram kanaulu ‘General SVR’ (SVR je ruska tajna služba), Putin je na nedavnom sastanku izrazio osobno nezadovoljstvo kineskim predsjednikom “koristeći grube i vulgarne izraze”.

Ruski ministar vanjskih poslova, Sergej Lavrov, također je osjetio Putinov bijes kada je ruski predsjednik na njega “svalio dio odgovornosti za neuspjeh u pregovorima s Kinom”. Kada je Lavrov pokušao nešto reći, Putin ga je prekinuo i nazvao ‘seronjom’, stoji na telegram kanalu ‘General SVR’

Iako su Rusija i Kina prije početka rata u Ukrajini obznanile da njihovo prijateljstvo “nema granica”, Peking oklijeva pomoći Rusiji u ublažavanju posljedica sankcija. Moskva je u najmanje dva navrata izvršila pritisak na Peking da ponudi nove oblike ekonomske podrške u onome što je jedan kineski dužnosnik nazvao ‘napetim’ pregovorima, izvještava Washington Post.

Peking strahuje da bi SAD i njegovi saveznici Kini mogli odrezati pristup ključnoj tehnologiji kao i okomiti se na njihov financijski sustav. Izvor iz Pekinga, dobro upućen u raspravu, kaže da Kina “razumije ruske neprilike.”

“Ali, ne možemo ignorirati vlastitu situaciju u ovom dijalogu”, napominje.

“Kina je jasno dala do znanja svoje stajalište o situaciji u Ukrajini, kao i o ilegalnim sankcijama protiv Rusije. Kina će uvijek postupati u skladu s najvećim interesom kineskog naroda”, izjavio je.

U međuvremenu, kineski je predsjednik naložio svojim dužnosnicima da pronađu način kako Kina može pružiti pomoć Rusiji bez da pritom krši sankcije, navodi Washington Post.

Ove vijesti dolaze u vrijeme kada je jedan stručnjak izjavio da Putinu prijeti opasnost ubojstva u državnom udaru jer su ruski generali bijesni zbog njegovog katastrofalno lošeg upravljanja ratom u Ukrajini. Bolesnog autokrata mogle bi ukloniti njegove vlastite sigurnosne službe u ubojstvu koje bi se jednostavno moglo prikazati kao rezultat njegova navodno lošeg zdravlja, poput srčanog udara, tvrde britanski mediji.

Previous articleRoditelji u Istri ostavili bebu u autu 45 minuta!
Next articleU-21 reprezentacija osigurala baraž, može i direktno na EP!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here