Home Mozaik Putnici iz Los Angelesa prisilno završili na Američkoj Samoi i zbog datumske...

Putnici iz Los Angelesa prisilno završili na Američkoj Samoi i zbog datumske granice ostali bez Nove godine!

122
0

Putnici koji su se iz Los Angelesa, uoči dočeka Nove godine, avionom uputili prema Sydneyju u Australiji, filmskim spletom okolnosti naposljetku su se našli na izoliranom otočiću u Tihom oceanu. Naime, njihov avion je zbog straha od mogućih tehničkih problema morao prisilno sletjeti na Američku Samou.

U otočkom gradu Pago Pago srdačno su ih dočekali mještani koji su ih proveli po otoku i poslužili im pivo na tamošnjoj plaži. Međutim, zbog razlike u vremenskim zonama, putnici iz prizemljenog aviona ove godine uopće neće dočekati ponoć koja označava ulazak u 2023. godinu.

Naime, avion koji bi ih trebao pokupiti i odvesti prema krajnjoj destinaciji, Sydneyju, proći će međunarodnu datumsku granicu brzo nakon polijetanja i tako “skočiti’ direktno iz silvestarskog u novogodišnje jutro čime će putnici na letu propustiti doček, prenosi Guardian.

Zamjenski zrakoplov United Airlinesa UA3032 trebao je poletjeti s otočića u 3 sata ujutro 31. prosinca po lokalnom vremenu i stići u Sydney u 7.15 ujutro, 1. siječnja. Budući da se Američka Samoa nalazi nedaleko od međunarodne datumske granice, ubrzo nakon polijetanja, putnici će se naći u 2023. godini, malo nakon četiri sata ujutro.

Cijela zavrzlama s vremenskim zonama započela je kada je posada Boeinga 787-9 primijetila moguće curenje goriva u motoru aviona. Iz aviokompanije su kazali da ih je “mehanički problem” prisilio na preusmjeravanje leta, dodajući da su putnici zbrinuti i da će ih nakon prisilnog slijetanja pokupiti drugi avion. Ali to čekanje zamjenskog leta će na kraju rezultirati propuštanjem dočeka Nove godine.

Međutim, prisilno slijetanje uznemirilo je neke od članova obitelji putnika, budući da nisu na vrijeme dobili informacije od Uniteda.

“Slijetanje na tihooceanski otok je bila dobra odluka. Ali, dok sam pratila njihov let na Flightradaru pomislila sam što se događa, je li avion samo nestao?”, kazala je baka kojoj su dvije unuke bile na letu, prenosi Guardian.

Previous articleModrić dao majicu mladom navijaču Reala, uslijedila je hit reakcija!
Next articleDruštvenim mrežama kruži ‘fake news’ o ilegalnim migrantima na novogodišnjoj proslavi u Monfalconeu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here