Home Mozaik Putnicu s kruzera napao morski pas dok je ronila na Bahamima, umrla...

Putnicu s kruzera napao morski pas dok je ronila na Bahamima, umrla je

207
0

Putnica s kruzera iz Pennsylvanije umrla je jučer nakon što ju je napao morski pas dok je s obitelji ronila na Bahamima.

Radi se o ženi u 50-ima koja je bila na brodu Harmony of the Seas (Royal Caribbean). Morski pas ju je napao u Green Cayu, blizu obale Nassaua, piše CNN.

Naime, dok je kruzer bio usidren u tom gradu, obitelj je rezervirala izlet preko lokalne turističke agencije koja ih je odvela u popularno područje za ronjenje. Članovi njene obitelji su vidjeli kako je napada morski pas i priskočili joj u pomoć, no životinja ju je već ozbiljno izgrizla po gornjim dijelovima tijela.

“Djelatnici turističke agencije i članovi obitelji uspjeli su izvući ženu na brod i požurili do najbližeg pristaništa, gdje je došlo vozilo hitne pomoći. No ona više nije pokazivala znakove života”, kazala je nadzornica Chrislyn Skippings.

Plaža na kojoj se dogodio napad je privremeno zatvorena za posjetitelje, a vlasti provode istragu incidenta.

Prošle godine su u svijetu zabilježena 73 potvrđena slučaja neprovociranih napada morskih pasa, uključujući 47 u Sjedinjenim Državama. Nije sasvim jasno zašto ove životinje napadaju ljude, no stručnjaci smatraju da ih prilikom slabe vidljivosti u vodi morski psi zamijene za neki drugi plijen. Oni također znaju ugristi kada se osjećaju ugroženo i kada se pokušavaju obraniti.

Previous articleModrić je krenuo iz igre, 60 tisuća ljudi u škotskom hramu je ustalo! (VIDEO)
Next articleĆiro nakon pobjede Dinama spominjao Mamića, a onda ispalio: ‘Pričao sam s vlasnikom Chelseaja na poluvremenu’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here