Home Mozaik Putnik dobio kaznu od 13.700 kuna jer su mu u prtljazi pronašli...

Putnik dobio kaznu od 13.700 kuna jer su mu u prtljazi pronašli McMuffin

211
0

Putnik koji je putovao s Balija u Australiju morao je platiti 1874 dolara (oko 13.700 kuna) nakon što su u njegovoj prtljazi pronađena dva neprijavljena jaja, goveđa kobasica, McMuffin i kroasan sa šunkom, piše CNN.

Australsko ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i šumarstva priopćilo je da pas tragač detektirao “niz neprijavljenih rizičnih proizvoda”, uključujući proizvode brze hrane, u putnikovom ruksaku.

“Ovo će biti najskuplji obrok koji je ovaj putnik ikada imao”, rekao je ministar Murray Watt u izjavi.

“Ova je kazna dvostruko veća od cijene zrakoplovne karte za Bali, ali nemam suosjećanja za ljude koji odluče prekršiti stroge australske biosigurnosne mjere”, dodao je.

Incident se dogodio nekoliko dana nakon što su australske vlasti uvele stroga nova biosigurnosna pravila zbog epidemije bolesti šake, stopala i usta (FMD) u Indoneziji, koja se proširila na Bali, popularno odredište australskih turista.

“U Australiji nema FMD-a i želimo da tako i ostane”, rekao je Watt.

Bolest mogu prenijeti žive životinje, u mesu i mliječnim proizvodima, kao i na odjeći, obući ili čak prtljazi ljudi koji su bili u kontaktu sa zaraženim životinjama. Stručnjaci procjenjuju da bi izbijanje epidemije u Australiji moglo uzrokovati ekonomski udar do 80 milijardi dolara.

Previous articleHajdukov prvotimac propušta Vitoriju zbog dvije godine stare suspenzije
Next articleU Rovinju udario policajca šakom u lice, u Puli policajac skoro dobio bocom po glavi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here