Home Vijesti Rade Šerbedžija odgovorio na pitanje kada namjerava otići u mirovinu

Rade Šerbedžija odgovorio na pitanje kada namjerava otići u mirovinu

152
0

Rade za sebe kaže da je sretan čovjek kojemu se sve dobro u životu dogodilo slučajno i zato što nije previše jurio za slavom. Nije želio ništa pod svaku cijenu, nije sanjao uspjehe, uloge i nagrade

Gdje god dođem, moja publika nije drugačija i svi dišu u istom ritmu najljepših uspomena koje povezuju ljude, kaže Rada Šerbedžija na početku intervjua za časopis Gloria. Iako je osjetio što znači holivudska slava, igrajući rame uz rame s najvećim svjetskim zvijezdama, od Vanesse Redgrave i Toma Cruisea do Nicole Kidman i Benicia del Tora, privezao je svoj brod u Istri uvjeren da je to idealno mjesto za miran život.

Dogovaram se s menadžerom da napravimo album samo s mojim autorskim pjesmama. Iznenadio sam se kad smo ih izbrojali 27, pomalo sam zaboravio da ih je toliko. Pjesme koje pišem uvijek su na neki način više literarne nego glazbene, jer spadam u grupu autora koji su stilski bliži šansonama. Kao što je Arsen Dedić ovdje bio nenadmašan, u Rusiji Bulat Okudžava ili Fabricio de Andre u Italiji. Leonard Cohen ima taj šansonijerski moment koji je meni najbliži glazbeni izričaj.

Svoje rane glazbene početke veže uz Arsena Dedića koji mu je bio uzor, mentor i na kraju blizak prijatelj. Dedić ga je kao mladog, poluanonimnog glumca i glazbenika vodio na svoje koncerte, a opisuje ga kao “vrlo delikatnog prijatelja koji je svoje prijateljstvo češće dokazivao djelima nego riječima”.

Za mene je on prije svega maestralan pjesnik, njegove pjesme i stihovi prava su poezija, vrhunska, poput Cohenove. Na neki način on me naučio pjevati. “Ne daj se, Ines” nastala je prvim čitanjem njegovih pjesama. “Oj mladosti” je naš duet koji je snimljen na pločama. Moja prva supruga i ja, uz Gina Paolija, Igora Mandića i njegovu Slavicu, bili smo jedini gosti na svadbi Arsena i Gabice u maloj gostionici ispod Sljemena. Svoje pravo prijateljstvo pokazao je u trenucima kada je, kako je govorio, “stani-pani”. Kad sam kao mladić dobio strašnu infekciju i bio mjesec i pol dana u bolnici, sjećam se da je gotovo svaki dan dolazio k meni. U tom razdoblju bio je najpopularniji u Jugoslaviji.

Rade za sebe kaže da je sretan čovjek kojemu se sve dobro u životu dogodilo slučajno i zato što nije previše jurio za slavom. Nije želio ništa pod svaku cijenu, nije sanjao uspjehe, uloge i nagrade. Ne pomišlja na odlazak sa scene, odolijeva promjenama koje donose godine.

  • Ne treba razmišljati o tome, jednostavno je tako. Naš život je kratak i brzo prolazi, a ti se ne okreneš i već uhvatiš neku starost. Zato ne želim pristati na to. Želim držati vrijeme pod svojom kontrolom, kako ga osjećam. Ne vjerujem da ću doživjeti 104 godine kao moj otac, ali dok sam živ želim biti aktivan. Ne radi se samo o glumi. Jučer sam igrao tenis, moj prijatelj Goran Bubanj i ja smo bili odlični u parovima i pobijedili smo. I dalje želim sudjelovati u svemu, iako me sve sprječava u tome. Imam bolove u donjem dijelu leđa i desnom ramenu kao posljedicu ozljede vrata kada sam pao u Tihi ocean kada me val udario glavom naprijed, bio sam na dasci. Jedva sam preživio. Ali ne dam se, ne priznajem bol, iako me cijelo tijelo boli. (espreso.rs)
Previous articleElon Musk je pratio finalnu utakmicu SP u društvu Trumpovog zeta i ruske propagandistice
Next articleVIDEO Argentinska navijačica skinula dres i pokazala grudi, sada riskira zatvorsku kaznu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here