Home Mozaik Radila je 5 mjeseci u Švicarskoj kao kućna pomoćnica i nakon 20...

Radila je 5 mjeseci u Švicarskoj kao kućna pomoćnica i nakon 20 godina stiglo je pismo: “Vaša mirovina…”

158
0

Svijet je pun priča koje iznenada izlaze na vidjelo i koje brzinom svjetlosti putuju internetom i iznenađuju korisnike. To su priče koje pozivaju na razmišljanje, s obzirom na to da se, ovisno o različitim zemljama, radna okruženja jako razlikuju.

Mnogi ljudi napuštaju svoju domovinu kako bi sreću potražili u inozemstvu. To nije nimalo lak izbor, jer morate se oprostiti od svojih najmilijih, članova obitelji, starih prijatelja, mjesta djetinjstva i mladosti. Moramo sve uzeti u obzir, ali oni koji žele poboljšati svoje živote, često su prisiljeni izabrati taj put.

Nije se lako prilagoditi novoj sredini, sa svojim navikama, tradicijom, načinom života koji djeluju na emotivnu i radnu sferu. Svaka zemlja ima svoje običaje. Zaista je puno onih koji nakon nekog vremena povjeruju da su napravili pravi izbor.

U novoj zemlji pronalaze stabilno zaposlenje i, ako imaju sreće, čak i ljubav, zasnivaju obitelj. Priča se tiče žene koja je pet mjeseci radila kao kućna pomoćnica u Švicarskoj.

Nakon 20 godina dobila je pismo snažnog sadržaja, a ticalo se njezine mirovine.

Ova priča je odmah  obišla internet i mnogi su imali priliku saznati što se dogodilo jednoj, danas već starijoj, ženi koja je kao vrlo mlada 5 mjeseci radila kao kućna pomoćnica u Švicarskoj. Od tada je prošlo dosta vremena i Taylor, tako se gospođa zove, gotovo je bila zaboravila to iskustvo.

Stoga je, kada je primila pismo iz grada Berna, nakon što je pročitala njegov sadržaj, pomislila da se radi o šali jer su tamo bile napisane upravo ove riječi: “Draga gospođo, želimo vas obavijestiti da ste nakon ispunjenja određenih godina života stekli  pravo na mirovinski dodatak koji se odnosi na razdoblje rada u Švicarskoj 1999. godine.“.

Imala je pravo na 43 eura mjesečno. Žena je u nevjerici, nakon početnog trenutka šoka, počela skakati od sreće, ali je odmah pozvala svog supruga Švicarca, kojeg je bila upoznala u vrijeme kada je bila kućna pomoćnica. 

Okrenuvši se prema njemu, upitala ga je: “Čini li ti se mogućim da su me se nakon svih ovih godina sjetili?” . Partner joj je bez imalo oklijevanja odgovorio: “Normalno, naravno.” Normalno, tamo gdje se poštuju zakoni, gdje građanin plaća poreze, a zauzvrat prima usluge.

Da se to dogodilo u nekoj drugoj zemlji na svijetu, Taylor vjerojatno nikada ne bi bila dobila novac koji joj pripada, no srećom sve je prošlo dobro i nakon početnih trenutaka čuđenja uslijedio je vrlo snažan zagrljaj dvoje supružnika koji su odlučili proslaviti uz finu večeru zajedno sa svojom djecom i unucima.

Previous articleTorcida ga tjerala iz Hajduka, a navijači drugog kluba ga mole da se vrati
Next articleSpasilac pao u aquaparku 2003. godine i ostao kvadriplegičar: tek sada je dobio veliku odštetu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here