Home Mozaik Spasilac pao u aquaparku 2003. godine i ostao kvadriplegičar: tek sada je...

Spasilac pao u aquaparku 2003. godine i ostao kvadriplegičar: tek sada je dobio veliku odštetu

83
0

Spasilac je imao 19 godina kada je pao s bazena u aquaparku Monsano, u pokrajini Ancona (Italija). Dvadeset godina kasnije stiže golema odšteta

Rekonstrukcija ove priče je jeziva: spasilac je upao u bazen vodenog parka Monsano, u pokrajini Ancona, i ostao kvadriplegičar sa samo 19 godina. Činjenice datiraju iz lipnja 2003. godine, od tada se mladićev život zauvijek promijenio. Spasilac se spustio niz tobogan zvan Kamikaze i, pokušavajući uhvatiti zviždaljku koja mu je bila ispala iz usta, nije primijetio da je izašao s ruba bazena: djelić sekunde koji ga je puno koštao, jer kad je pao,  snažno je udario glavom i to u bazu lubanje, točno u betonski rub konstrukcije na kojoj je radio. Trenutak u kojem je izgubio ravnotežu, unesrećen radi jedne obične zviždaljke.

19-godišnjak je ostao kvadriplegičar: podijeljene odgovornosti

Sad su to već daleka sjećanja, prošlost. Ali događaj je bio presudan da se život bivšeg spasioca iz korijena promijeni. Dvadeset godina nakon tragične epizode, presudom građanskog odjela Kasacijskog suda u Rimu, utvrđeno je da će Ministarstvo unutarnjih poslova, općina Monsano (gdje su se događaji dogodili), arhitekt i tvrtka koja je u vrijeme događaja upravljala lunaparkom u kojem je mladić u ljeti 2003. radio kao spasilac, morati bivšem spasiocu nadoknaditi 632 tisuće eura. Na temelju rekonstrukcije, Vrhovni sud je utvrdio da atrakcija ima očite nedostatke te da nije trebala dobiti suglasnost za uporabljivost objekta. 

Dramatična priča, bez pobjednika i gubitnika.

Previous articleRadila je 5 mjeseci u Švicarskoj kao kućna pomoćnica i nakon 20 godina stiglo je pismo: “Vaša mirovina…”
Next articleRoditelji ili prijatelji: tko više utječe na tinejdžera?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here