Home Vijesti Radnička fronta Riječane poziva na prosvjed protiv skupog Energa

Radnička fronta Riječane poziva na prosvjed protiv skupog Energa

3288
0

energoprosvjedRadnička fronta se pridružuje Riječankama i Riječanima u protestu protiv gradske vlasti koja je donijela ‘nelegitimnu odluku o poskupljenju centralnog grijanja čime je uvedena najgora vrsta diskriminacije, one prema imovinskom stanju!’

‘Tko ima novaca može se školovati, može imati kvalitetnu zdravstvenu uslugu, krov nad glavom i grijanje, a većini osiromašenih ukida se u ime profiterstva velika civilizacijska tekovina – dobra i usluge nužne za normalan razvoj čovjeka materijalno osigurane na zajedničkoj i solidarnoj osnovi!

Odluka o drastičnom poskupljenju centralnog grijanja nelegitimno je nametanje volje političara koji građanima poskupljenje nisu najavili u svojim izbornim programima! Čin nelegitimnog poskupljenja samo je jedan u nizu postupaka kojima se postojeći politički sistem raskrinkava kao farsa demokracije. Žitelji Rijeke ali i zemlje u cjelini ne glasaju za političare kako bi ovi, dospjevši na vlast radili na štetu svojih birača. Postojeći sistem sebe naziva demokratskim, ali izabrani političari nikada ne snose odgovornost za izdaju interesa građana koji su im dali povjerenje vlasti i upravljanja. Dosta je ovakve lažne
demokracije! Zahtijevamo svakodnevnu odgovornost vlasti prema biračima i uvođenje instituta opoziva funkcionera!

Pozivamo sve Riječanke i Riječane da kao i uvijek pokažemo svoju visoku svijest i izrazimo protest protiv gradskih funkcionera koji ne zastupaju interese građana već svoje osobne i stranačke interese!

Dođimo svi u četvrtak, 14. V. od 9 do 11 sati ispred Gradske vijećnice i iskažimo svoj stav!’, zaključuje se u proglasu Radničke fronte.

Previous article‘Navijači’ Dinama suzavcem napali četverogodišnje dijete?!
Next articlePGS: “Energova” anketa potvrđuje da ne žele konkretno rješenje problema

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here