Home Mozaik Radnik objesio jednu svoju sliku u muzeju, uprava ga otpustila: “Htio sam...

Radnik objesio jednu svoju sliku u muzeju, uprava ga otpustila: “Htio sam svoju priliku”

124
0
pexels clem onojeghuo 375882

Muškarac je bio zaposlen kao tehničar u poznatoj galeriji moderne umjetnosti u Münchenu. U lokal je navodno  ulazio i noću kako bi na zidove vješao neke svoje “radove”. “Tražio sam svoj umjetnički proboj”, objasnio je policiji

Radnik zaposlen u prestižnom njemačkom muzeju pokušao je svoj “umjetnički proboj”, ali je umjesto priznanja kakvom se nadao, dobio otkaz. Priču su prenijele njemačke novine Süddeutsche Zeitung, a radi se o zaposleniku Pinakothek der Moderne” u Münchenu, jednoj od najvažnijih galerija suvremene umjetnosti u Njemačkoj.

Taj bi muškarac, objašnjavaju novine pozivajući se na policijske izvore, potajno ulazio u prostor muzeja objesivši neke svoje slike, u nadi da će ih netko primijetiti. Konkretno, jedan od svojih radova, dimenzija 60 puta 120 centimetara, smjestio je u prolaz između dva atrija, dobro vidljivu točku koja je privukla pozornost ostalih zaposlenika. Nije jasno koliko je dugo slika ostala izložena, ali je glasnogovornik Pinakoteke rekao da su “promatrači odmah primijetili ovako nešto”.

Radnik je prijavljen za učinjenu štetu

Galerija umjetnina potvrdila je da je odlučila raskinuti ugovor s članom svog tima za tehničku pomoć i zabranila mu ulazak u svoje prostorije, ali nije dodala detalje o nezakonito postavljenom djelu.

Prema  saznanjima, muškarac je trenutno pod istragom zbog namjernog oštećenja imovine, jer je navodno napravio dvije rupe u zidu kako bi objesio sliku. “Nadao sam se da ću postići svoj umjetnički proboj”, rekao je objašnjavajući razloge te geste.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here